Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Vicent Marzà: “Calen polítiques actives per normalitzar el valencià a la ciutat”

Vilaweb 27-Jul-2013

Dissabte 27.07.2013 13:35

Vicent Marzà: “Calen polítiques actives per normalitzar el valencià a la ciutat”

El portaveu local de Compromís ha remarcat el fet que hi ha nombroses senyalitzacions als carrers i documents a la web municipal que no figuren en valencià, i ha recordat que a hores d'ara és impossible obtindre un certificat oficial municipal on el nom del carrer aparega en valencià.

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDFVicent Marzà, portaveu local de Compromís per Castelló, ha explicat que “des de Compromís demanem polítiques actives de normalització lingüística en tots els àmbits socials, per tal que es puga viure plenament en valencià a la nostra ciutat. Actualment, hi ha nombroses mostres de senyalitzacions que no figuren en valencià, llengua que és, no ho oblidem, la pròpia de la ciutat. Per això entenem que cal una revisió seriosa en aquest sentit: 30 anys després de l'aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, per desgràcia, encara queda molt per fer”.

Com a exemple d'aquesta qüestió, Vicent Marzà ha apuntat que “a hores d'ara, i malgrat les gestions que s'han fet des del nostre Grup Municipal, no és possible que els noms del carrers de la ciutat figuren en valencià en cap certificació oficial de l'Ajuntament. Aquest fet va més enllà del simbolisme, ja que representa que, en la pràctica, els topònims en valencià resten invisibilitzats”.

També en aquesta línia, el portaveu de Compromís ha comentat que “fins i tot en la pròpia web de l'Ajuntament hi ha ordenances, preus públics i reglaments que no disposen de versió en valencià. Tota una mostra de fins a quin punt l'equip de govern es desentén de la nostra llengua”.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4136242/2...

Més sobre Política Lingüística Ajuntaments Països Catalans (759)