└rea de normalitzaciˇ lingŘÝstica de l'Ajuntament d'Alc˙dia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La majoria de professionals estrangers s'adapten a una Barcelona en catalÓ

Naciˇ Digital - Bernat Ferrer. Barcelona 1-Jul-2013

La majoria de professionals estrangers s'adapten a una Barcelona en catalÓ
Un estudi realitzat a alts directius, encarregat per l'associaciˇ empresarial 'Barcelona Global', denota la bona relaciˇ que mantenen amb la llengua de Verdaguer
Econ˛micament, veuen irrellevant tant Foment com el Cercle d'Economia
Bernat Ferrer, Barcelona | Actualitzat el 01/07/2013 a les 14:15h
Arxivat a: Economia, catalÓ, nouvinguts, internacionalitzaciˇ, Barcelona
La Cambra de Comerš Alemanya per a Espanya, amb presŔncia a Barcelona i Madrid, aplega empresaris alemanys establerts a l'Estat. Foto: AHK.

La majoria de professionals, alts directius, investigadors i consultors estrangers que viuen a Barcelona es relacionen amb la llengua catalana amb naturalitat. Segons l' estudi International Talent Monitor (pdf), que analitza per primer cop quŔ opina el talent internacional que viu i treballa a la capital catalana, el 22% d'aquests ciutadans asseguren que el catalÓ estÓ enriquint la seva experiŔncia personal i un 33,7% ho veu com "un repte d'adaptaciˇ", per˛ asseguren que "s'hi poden enfrontar". AixÝ mateix, a l'hora de puntuar les institucions que els ajuden en el dia a dia econ˛mic, Foment del Treball i el Cercle d'Economia sˇn les que reben una pitjor qualificaciˇ: un 2 sobre 10.

L'estudi, encarregar per l'associaciˇ empresarial 'Barcelona Global', ofereix una perspectiva detallada per conŔixer qui sˇn i quŔ opinen les mÚs de 300 "persones amb talent nascudes fora d'Espanya i que han decidit viure i treballar a Barcelona", apunta que la majoria d'aquests nouvinguts altament qualificats veuen el catalÓ com un repte estimulant. Concretament, un 22% ja l'ha assumit i asseguren que "enriqueix" la seva experiŔncia barcelonina, i un 33,7% expliquen que "es poden enfrontar al repte". ContrÓriament, nomÚs el 5,1% veuen el catalÓ com un motiu per marxar de Barcelona, i un 11,7% ho qualifiquen com un factor que torna "insatisfact˛ria" la seva experiŔncia barcelonina. Al marge de tots aquests, un 22,4% assegura que el catalÓ no afecta la seva vida en cap fet rellevant.

Aquests immigrants d'alt standing confessen que ignoraven que el catalÓ fos la llengua vehicular de l'escola, i donaven molt poca importÓncia al fet que els seus fills estudiessin en catalÓ, per˛ asseguren que els resultats acompleixen amb escreix les minses expectatives prŔvies. Concretament, puntuen amb un 2,7 la importÓncia que donen al catalÓ a l'hora d'escollir escola, mentre que atorguen un 8 i un 7,5 a l'educaciˇ en anglŔs i en castellÓ. Tot amb tot, a l'hora de valorar la satisfacciˇ amb l'oferta rebuda, puntuen el catalÓ un 5,7, mentre que el castellÓ rep nomÚs un 5,5. L'educaciˇ en anglŔs rep un 6,2.

A l'hora de sentir-se integrats en la vida social barcelonina, expliquen que majoritÓriament s'hi senten vinculats (en un 5,7 sobre 10) i que la famÝlia s'ha adaptat perfectament a la vida barcelonina (un 7).

Foment i el Cercle d'Economia, prescindibles

MÚs enllÓ de la relaciˇ amb el catalÓ, aquests professionals asseguren que prÓcticament desconeixen la tasca de la patronal Foment del Treball i el Cercle d'Economia (un 2 sobre 10), i que les institucions econ˛miques que mÚs coneixen sˇn la Fira de Barcelona i Barcelona Activa, amb un 4,5 i un 4,3.

Els enquestats -majoritÓriament nord-americans, italians i francesos, i majoritÓriament amb uns ingressos per sobre dels 50.000 euros anuals- asseguren que Barcelona estÓ ben connectada internacionalment (rep un 7,5) i valoren la qualitat de les universitats i centres de recerca que hi troben (un 6,5).

A l'altre cantˇ de la balanša, puntuen molt negativament (un 3,3) les facilitats que troben per engegar un negoci.

Estudi 'International Talent Monitor' (pdf)

Naciˇ Digital - Bernat Ferrer. Barcelona

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/5650...

MÚs sobre Sobre la situaciˇ de la llengua (133)