Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Un estudiant de Càller causa impacte responent un examen en sard

Vilaweb 1-Jul-2013

Dilluns 01.07.2013 06:00

Un estudiant de Càller causa impacte responent un examen en sard

'M'he volgut expressar en sard perquè no és cap dialecte', diu Riccardo Laconi, de tretze anys

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Riccardo Laconi és un estudiant de tretze anys de l'escola Alfieri de Càller (Sardenya) que ha causat sorpresa a l'estat italià pel fet d'haver demanat de fer l'exposició de la tesina per a l'examen de grau en sard, en comptes d'italià. Totes les preguntes que li van fer, les va respondre en sard. 'Em vaig voler expressar en sard perquè no és cap dialecte. És una llengua, com l'anglès o el francès. I, sabent-ne, entrem en contacte amb la cultura i la tradició d'aquesta terra', explica.

Encara afegeix: 'Volia demanar amb orgull el dret d'expressar-me en la meva llengua en contextos oficials, com un examen, però m'agradaria també parlar en sard amb els meus amics, en les situacions quotidianes.'

La tesina, l'ha dedicada al desenvolupament sostenible i a la preservació del medi a Sardenya. Una part tractava de les 'cases verdes', construïdes amb criteris de respecte ambiental, i hi parlava de la tasca d'una investigadora i emprenedora en aquest camp, Daniela Ducato, que quan va saber la història de Riccardo Laconi el va voler conèixer i felicitar. Laconi va acabar obtenint la màxima puntuació en l'examen.

El diari la Repubblica n'ha fet un vídeo:

Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4130598/2...

Més sobre Sard (4)