Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L’Ajuntament de Sabadell exclou el català de la direcció de la ràdio local

El Singular Digital - Manel Bosch 30-Mai-2013

Política
30/05/2013
Llengua
L’Ajuntament de Sabadell exclou el català de la direcció de la ràdio local
Plataforma per la Llengua, Òmnium i CAL lamenten el “greu menyspreu” de l’Ajuntament al català
Manel Bosch
L’Ajuntament de Sabadell exclou el català del procés per seleccionar el nou director de la seva ràdio local, segons han denunciat la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) en un comunicat conjunt. Les entitats lamenten aquest fet, que defineixen com un “greu menyspreu” a la llengua pròpia del país.

Les entitats denuncien que l’Ajuntament només considera el català com “l’última de les valoracions” per ser candidat a ocupar la direcció de l’emissora. En el document conjunt per valorar l’actitud del govern municipal lamenten que “es vexi i discrimini d’aquesta manera el català”.

A més denuncien que considerar el català com un simple mèrit contradiu el reglament municipal referent al català i el contracte programa de la mateixa emissora. Els defensors del català recorden que l’ara alcalde de la ciutat, Juan Carlos Sánchez, es va comprometre a mantenir la vehicularitat del català després d’haver afirmat que l’ús d’aquesta llengua no garantia “cohesió social”, quan era regidor de cultura de la ciutat.

Per aquests motius insten l’executiu municipal a replantejar-se el seu capteniment respecte la llengua a Ràdio Sabadell.
El Singular Digital - Manel Bosch

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Política Lingüística Ajuntaments Països Catalans (759)