Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Espanya cobrarà a Catalunya el cost d'escolaritzar en castellà en centres privats

El Singular Digital 17-Mai-2013

Política
17/05/2013
Llengua
Espanya cobrarà a Catalunya el cost d'escolaritzar en castellà en centres privats
El govern espanyol aprova la llei Wert que vol imposar el castellà a l'escola catalana
Albert Ribas
El consell de ministres ha aprovat avui la llei orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), coneguda com a llei Wert, que estableix que el ministeri d'Educació avançarà del cost de l'escolarització en centres privats per a les famílies a Catalunya que vulguin que els seus fills siguin escolaritzats en castellà. Però després, el govern espanyol ho traurà de les transferències autonòmiques que li corresponen a la Generalitat, amb la qual cosa obligarà Catalunya a sufragar aquesta divisió dels escolars.

Aquesta imposició del castellà a les autonomies busca, segons apunten fonts del ministeri, "garantir l'ús del castellà com a llengua vehicular a l'escola". L'anterior mecanisme fixat pel departament de José Ignacio Wert va ser rebutjat pel Consell d'Estat, encara que el seu dictamen no és vinculant.

El ministeri d'Educació ha decidit també que els alumnes puguin estudiar l'assignatura de Religió i la seva alternativa, que fins ara eren excloents. Sobre el finançament de la reforma educativa, Wert confia a captar ajudes del Fons Social Europeu per cobrir fins la meitat de la despesa que el govern espanyol té previst realitzar per implantar la llei.


El Singular Digital

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Política Lingüística Estat espanyol (1236)