Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Notícia a França: a les Universitats de Catalunya es parla català

El Singular Digital - Maria Coll 16-Mai-2013

Notícia a França: a les Universitats de Catalunya es parla català
El diari francès La Croix publica un reportatge en què s’assegura que els estudiants autòctons es neguen a parlar en castellà
Maria Coll
Els francesos estan sorpresos perquè a les universitats catalanes es parla català. Bé, com a mínim els periodistes del diari catòlic La Croix, una capçalera històrica a França, consideren notícia aquest fet. El rotatiu ha publicat un petit reportatge, titulat "La universitat en català", en el qual s’explica que “tres quartes parts dels cursos que s’imparteixen a les universitats públiques catalanes” es fan en català i això descol•loca els Erasmus que venen a estudiar aquí.

A més, denuncien que els estudiants catalans no fan ni el mínim gest d’acollida vers aquests estudiants “frustrats” idiomàticament. El diari assegura que alguns estudiants es neguen a parlar castellà en el moment de fer treballs en grup i això “exclou” els estrangers. I davant aquest fet “els mestres no volen intervenir, perquè la llengua és un tema molt polític a Catalunya”, explica un francès que està d’Erasmus a la UAB.

Ara bé, malgrat aquesta suposada “barrera”, el propi La Croix reconeix que això “no sembla dissuadir els estudiants de triar de les universitats catalanes” per fer els seus estudis a l’estranger perquè són considerades les millors destinacions turístiques per anar d’Erasmus.

Actualment fins a un 7% de la comunitat universitària de Catalunya és estrangera i, per això, els propis centres ofereixen cursos de català gratuïts per aquest col•lectiu, com explica el mateix diari.
El Singular Digital - Maria Coll

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Universitat (171)

Destacats