Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'OCB i els Joves per la Llengua convoquen una cadena humana a favor del català

Vilaweb 26-Abr-2013

Divendres 26.04.2013 12:38

L'OCB i els Joves per la Llengua convoquen una cadena humana a favor del català

Tendrà lloc dia 4 de maig i serà l'acte final del Correllengua

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

L'Obra Cultural Balear (OCB) i els Joves de Mallorca per la Llengua han presentat la Cadena Humana per la Llengua que es farà el proper dissabte, 4 de maig, a Palma, com a acte final del Correllengua 2013. L’activitat començarà a les 18.00h i anirà de la plaça d’Espanya fins a Cort, on es llegirà un manifest.

Sebastià Maimó, dels Joves per la Llengua, ha recordat que 'aquestes darreres setmanes s’està desenvolupant per tot Mallorca el Correllengua 2013, que compta amb una gran acollida a tots els municipis de Mallorca i que ja ha sumat diverses desenes de milers de portadors de la torxa amb la flama de la llengua'.

El president de l’OCB, Jaume Mateu, ha anunciat que 'com a culminació d’aquesta nova gran mobilització en favor de la llengua, Joves de Mallorca per la Llengua i l’Obra Cultural Balear el darrer tram del recorregut, el que va de la Plaça d’Espanya a la Plaça de Cort, serà una cadena humana que esperam sigui massiva'. Mateu ha explicat que serà el dissabte 4 de maig a partir de les 18.00 hores de l’horabaixa, i sortirà de plaça d’Espanya, recorrerà el centre de Palma i farà arribar la torxa fins al quilòmetre 0 de Mallorca: la plaça de Cort'. El president ha fet 'una crida a tota la ciutadania de Mallorca que estima la nostra llengua a manifestar-se. Davant dels atacs del Govern Bauzá, cal la mobilització i la implicació de tota la societat'.

Mateu ha reiterat que l’OCB considera el decret impulsat pel conseller Bosch 'una demostració de la irresponsabilitat de l'executiu' i ha remarcat que durà 'el caos i degradarà encara més l'ensenyament de les Illes Balears, en aquests moments ja molt malmenat per les retallades de personal docent i de materials, per l'eliminació dels programes de suport i pels impagaments als centres escolars per part de la mateixa administració pública'.

Mateu també ha denunciat 'l’obsessió ideològica de Bauzá per reduir el nombre d'hores en català a la mínima expressió', quan 'el model actual ha permès que els alumnes surtin del sistema educatiu amb un millor coneixement de les dues llengües oficials, tot i que encara amb algunes mancances quant a l’expressió oral en català'.

El vocal de l'OCB Josep de Luis ha remarcat que 'venim d’un seguit de mobilitzacions populars massives en favor del català i de protesta pels atacs als drets civils dels catalanoparlants, com totes les que es varen fer el 2012. Recordem que fa poc més d’un any hi hagué la vaga de fam per la llengua i la gran manifestació del 25 de març del 2012'. I ha afegit: 'Bauzá és un enemic dels ciutadans d’aquesta comunitat que volen expressar-se en la llengua pròpia d’aquí i dels que la voldrien aprendre. Per això entenem que avui, qui té un problema greu és el PP i la gent mallorquina que l’ha votat i que no està en contra de la recuperació de la nostra llengua ni contra la llibertat lingüística. Tenen un problema que es diu José Ramon Bauzá'. .
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4109355/2...

Més sobre Obra Cultural Balear - Xarxa per la llengua, la cultura i el país (331)