Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Un documental recordarà l'històric independentista Josep de Calassanç Serra 'Cala'

Vilaweb 11-Abr-2013Dijous 11.04.2013 06:00

Un documental recordarà l'històric independentista Josep de Calassanç Serra 'Cala'

Ahir es va començar la campanya de micromecenatge per a finançar el projecte

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Un documental recordarà la figura de l'independentista Josep de Calassanç Serra i Puig 'Cala', mort el desembre del 2011. Aahir es va posat en marxa la campanya de micromecenatge que ha de fer realitat el projecte. En concret, els impulsors del documental 'Llavors de llibertat. Cala i la generació oblidada' volen recollir un mínim de 5.000 euros a través de la plataforma 'TotSuma.cat'. Segons els promotors, el documental vol ser un homenatge a l'històric militant independentista i també 'un homenatge col·lectiu a una generació de lluitadors que no van claudicar davant les renúncies de la transició i van mantenir viva la flama de la lluita per la independència dels Països Catalans'.

'Llavors de llibertat' està impulsat per la Comissió Homenatge Cala, una plataforma que agrupa diferents entitats i organitzacions del nord i el sud de l'Albera com el Casal Jaume I de Perpinyà, Arrels, Aire Nou de Bao, Catalunya Nord per la Independència (ANC), Llibreria Catalana, CAL, Alerta Solidària, Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans, Llibertat.cat i el Centre de Documentació Maria Mercè Marçal (CDMMM).

La comissió espera recollir 5.000 euros durant 45 dies per a finançar el projecte, mitjançant la plataforma de micromecenatge TotSuma.cat. En menys d'un dia d'arrencada del projecte ja han recollit uns 800 euros.

Recorregut per la història de l'independentisme

El documental, que es va començar a gravar la primavera del 2012, fa un recorregut per la història de l'independentisme català arrencant de la convulsa Barcelona dels 70, amb la fundació del PSAN, passant per la propaganda clandestina o el Procés de Burgos, i més tard amb el Comitè Català Contra la Constitució Espanyola o la fundació de Terra Lliure.

El treball acaba a la Catalunya Nord, on es va refugiar en 'Cala' a partir de l'any 79, i on va esdevenir puntal en iniciatives com l'escola i la ràdio Arrels, el Casal de Perpinyà o Aire Nou de Bao.

Entrevistes als companys

En el documental s'entrevisten diferents persones amb qui el protagonista va compartir la vida i la lluita per l'alliberament social i nacional dels Països Catalans. Així, apareixen noms com Blanca Serra, Eva Serra, Dolors Serra, Carme Travesset 'la Petita', Josep Vidal 'el Marinu', Pere-Iu Baron, Marcel Casellas, Aleix Renyé, August Gil Matamala, Pere Manzanares i Hervé Pi.

Els músics Marcel Casellas i Francesc Ribera 'Titot' seran els encarregats de fer la banda sonora del documental.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4103920/2...

Més sobre Documentals (43)

Destacats