Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Pla de cohesió a totes les escoles i instituts de Figueres

Diari El Punt Avui - Mar Vicente. Figueres 5-Abr-2013

educació
Pla de cohesió a totes les escoles i instituts de Figueres
L'Ajuntament destina 400.000 euros al pla educatiu d'entorn aquest any per consolidar el català com a llengua d'ús habitual i impulsar l'educació i la interculturalitat
05/04/13 02:00 - figueres - Mar Vicente
[Una imatge de nens i nenes a l'aula d'una escola de Figueres. Foto: M.V.]
Una imatge de nens i nenes a l'aula d'una escola de Figueres. Foto: M.V.
1
Notícies de ...

Figueres

Totes les escoles i instituts de Figueres –tant els públics com els concertats– participen en el pla educatiu d'entorn que l'Ajuntament portava a terme fins ara a dos centres i que a partir d'aquest curs i fins al 2015 ha decidit ampliar a tota la ciutat. El pla educatiu d'entorn té per objectiu promoure la cohesió social i millorar l'èxit escolar. A Figueres, a més, aposten per la consolidació del català com a llengua d'ús habitual i educació intercultural en l'àmbit de l'ensenyament.

Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Educació, Josep Maria Godoy, els més de 400.000 euros que es destinen al pla educatiu d'entorn aquest any són fons municipals ja que la Generalitat ha deixat de finançar aquests projectes, tot i que el consistori confia que quan s'hagi de renovar el pla el 2016 el Departament d'Ensenyament torni a obrir finançament. Godoy ha dit que el que s'ha fet és agrupar diverses activitats que ja es feien a la ciutat en l'àmbit de l'educació i que s'ha estès a tot Figueres l'aposta que des del 2006 s'havia centrat a dues escoles: l'Anicet de Pagès i la Pous i Pagès. A més, es tiraran endavant noves iniciatives i es buscarà la implicació de les entitats socials, culturals i juvenils de Figueres perquè participin en el projecte.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat que el pla educatiu d'entorn potencia el treball en xarxa a Figueres i també internament a àmbit municipal. “Estem especialment satisfets perquè per primera vegada l'hem estès a tots els centres educatius de la ciutat i, també per primera vegada, ho hem fet a partir d'una actuació educativa que inclou tots els serveis que conformen l'àrea de Serveis a les Persones. És a dir, esports, cultura, acció cívica, serveis socials i educació. El resultat final és un projecte que preveu 69 actuacions, amb un pressupost que supera els 400.000 euros només aquest any.”

LA FRASE
És un projecte que preveu 69 actuacions, amb un pressupost de 400.000 euros aquest any
Marta Felip
alcaldessa de figueres
LA XIFRA
2
escoles
fins ara tenien el pla educatiu d'entorn, que ara s'estén a tots els centres públics de la ciutat.
Patis oberts i sales d'estudi al casal de la gent gran

Alguns dels projectes que inclou el pla educatiu d'entorn, que a partir d'ara s'aplicarà a tots els centres escolars de la ciutat, són ajuts a l'esport en edat escolar, activitats d'acció cívica, l'obertura dels patis fora de l'horari escolar i de les biblioteques de les escoles, o ajuts en la compra de llibres escolars, entre molts d'altres. El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Figueres, Josep Maria Godoy, ha explicat que un dels nous projectes que s'estan engegant és l'ús d'alguns espais per a sales d'estudi. Per exemple, se n'ha muntat una als Caputxins i a partir d'ara es farà al casal de la gent gran. L'objectiu és que joves i grans comparteixin espais i es puguin ajudar mútuament. Uns ajudant a estudiar els joves i els altres ensenyant informàtica als grans, per exemple.

Una altra de les iniciatives noves que s'han impulsat és un nou espai per a famílies amb mainada de zero a tres anys que s'ha obert al Bon Pastor. El servei organitza activitats i disposa del suport d'un educador.
Darrera actualització ( Divendres, 5 d'abril del 2013 02:00 )
Publicat a

El Punt Avui. Comarques Gironines 05-04-2013 Pàgina 6


Diari El Punt Avui - Mar Vicente. Figueres

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Política Lingüística Ajuntaments Països Catalans (759)