Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Mor Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears

Diari de Balears - J.Riera / M.Ripoll 31-Mar-2013

Balears | Balears
Mor Montserrat Casas, rectora de la Universitat de les Illes Balears
La catedràtica de Física finà dissabte a Barcelona víctima d’una llarga malaltia a 57 anys. Assumí la direcció de la UIB el 2007 i ha hagut de lluitar contra les retallades. Ha estat una gran defensora de la llengua
J.Riera / M.Ripoll | 31/03/2013 | Vistes: 1604 vegades

Puntuada amb 4 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles

Montserrat Casas ha estat una personalitat destacada de la societat balear. Foto: Arxiu.

Montserrat Casas Ametller, rectora de la UIB, morí dissabte capvespre a Barcelona a 57 anys víctima d'una llarga malaltia. La seva desaparició causà anit un gran impacte en el món educatiu, polític i social de l'Arxipèlag.

Abans de morir, deixà dit que els que li vulguin enviar flors, que en destinin l'import econòmic a la formació de joves investigadors de la UIB.

Nascuda a Hostalric (Girona) el 1955, Montserrat Casas fou una destacada física. Aquesta disciplina marcà la seva vida professional i també familiar. Casada amb el físic i professor de la UIB Carles Bona, deixa un fill, Carles, igualment llicenciat en Ciències Físiques. Un altre aspecte de la personalitat i de l'exemple que deixa a les generacions presents i futures és la seva estima per la llengua catalana, de la qual fou ferma defensora. L'any passat, en un molt famós pronunciament, la UIB defensà la llengua pròpia d'una manera contundent i clara, tant des d'un punt de vista jurídic com científic.

Montserrat Casas, doctora des del 1981 i posteriorment catedràdica d'universitat en la disciplina de Física Atòmica, Molecular i Nuclear (1994), s'incorporà a la UIB el 1983, de la qual fou síndic de greuges entre el 2000 i el 2005. El 2007 accedí al rectorat. Era especialista en sistemes quàntics. Al llarg de la seva carrera publicà aguns llibres i més de cent treballs especialitzats. Un dels camps científics que més l'apassionaven era la contaminació radioactiva mediambiental, temàtica en la qual era una especialista de primera categoria.
Diari de Balears - J.Riera / M.Ripoll

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/m...

Més sobre Figures i personatges (1155)