Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El consell de l'estudiantat de la UJI presenta una queixa formal a registre contra el professor que humilia el català

Vilaweb 28-Mar-2013

Dijous 28.03.2013 16:41

El consell de l'estudiantat de la UJI presenta una queixa formal a registre contra el professor que humilia el català

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

La Universitat Jaume I de Castelló (UJI) va dir ahir que no pensava actuar contra el professor de magisteri Francisco Javier González Darder, que segons diversos estudiants fa adoctrinament espanyolista a les classes, perquè no hi havia al registre de la universitat cap queixa formal contra el professor. Arran d'aquesta afirmació de la universitat, el consell de l'estudiantat de la UJI ha presentat avui mateix una queixa oficial, en nom del portaveu i del vice-portaveu, forçant així la universitat a prendre mesures. La queixa ha estat enviada i registrada seguint les vies que marca la normativa universitària. En concret, s'ha enviat al vice-rector de professorat, a la sindicatura de greuges de la UJI i a la facultat de ciències humanes i socials. Heus-la ací:

Les polèmiques classes marcadament espanyolistes del professor de magisteri de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) Francisco Javier González Darder han generat una sèrie de reaccions en cadena en poques hores. De primer, la delegació de Castelló de l'Institut d'Estudis Catalans ha emès un comunicat en què deplora l'actitud del professor, demana a la universitat que actuï i es solidaritza amb els estudiants.

'EXPOSE

Després de rebre les queixes d’antics i actuals alumnes per motiu de les més que dubtoses pràctiques educatives del professor Francisco Javier González Darder, el consell de l’estudiantat considerem que hi ha raons de pes per a que aquest cas siga estudiat per la nostra institució. Entenem que la Universitat Jaume I es caracteritza per tindre unes polítiques educatives que pretenen potenciar, per tal normalitzar, l’us del valencià a la universitat, així com el respecte a qualsevol llengua o cultura. Per això mateix els atacs reiterats al català i als catalans/valencians que realitza el professor del Grau en Mestre o Mestra d’Educació Primària, Francisco Javier González Darder, no poden quedar com una simple anècdota. Aquesta persona es dedica a desprestigiar una de les llengües oficials de la universitat, afirmant que és absurd estudiar i aprendre el valencià i que l’única cosa que s’aconsegueix és “embrutar- se” de catalanisme.

Des del consell de l’estudiantat recolzem que la llibertat de càtedra és i ha d'ésser molt ampla, però també pensem que ha de ser-ho dins dels límits del respecte i la tolerància, com ho fonamenten els estatuts de la UJI No deuria ser permès que un professor menyspree i ataque a una llengua i una cultura en una universitat pública, però encara menys que qualifique als seus alumnes de “perroflautas”, “pancatalanistas”, “mentirosos”, etc; afirmant que “hablar valenciano en una institución pública es como ir disfrazado de payaso a un entierro”,tot fent apologia de les metodologies educatives del franquisme. Cal remarcar també que el professor té una programació nul·la (o no la compleix), ja que dedica la major part del curs a pronunciar discursos feixistes i generar debats on només ell hi participa menyspreant i difamant a qui intenta opinar diferent. A més a més, en el Grau en Mestre o Mestra d'Educació Primària, no es tracta només d'impartir coneixements, sinó també de formar en valors al seu alumnat. Per això mateix no és acceptable que en les seues classes s’estiga fent apologia a polítiques educatives feixistes pròpies de la dictadura franquista.

Per últim hem de recordar que el senyor Gonzàlez Darder ja ha sigut declarat persona non-grata per l’escola LLuís Revest degut a les amenaces i la seua actitud feixista durant el període en el qual va exercir de tutor de pràctiques. Per tot això i perquè considerem que “tots els membres del professorat han de defensar els principis i valors que arrepleguen els estatuts de la universitat”, i que hi ha actituds intolerables que mereixen una resposta clara des de la nostra institució:

SOL·LICITE

L’expulsió immediata del professor Francisco Javier González Darder pels atacs reiterats al català i a part dels seus alumnes a més de l’apologia constant de la dictadura Franquista. La declaració per part de la universitat de persona non-grata a Francisco Javier González Darder, com ja va fer l’IES Lluís Revest. La realització i difusió d’un comunicat per part de l’equip rectoral, recordant a professors i alumnes l’aposta pel valencià de la universitat.'

Les polèmiques classes marcadament espanyolistes del professo González Darder han generat una sèrie de reaccions en cadena en poques hores. A més del consell de l'estudiantat, també han emès comunicats l'Associació Cívica Valenciana Tirant Lo Blanc i la delegació de Castelló de l'Institut d'Estudis Catalans.

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Documents

Comunicat del IEC
Declaració Tirant Lo Blanc
Comunicat consell estudiantat
Queixa consell estudiantat

Adoctrinament espanyolista d'un professor a la Universitat Jaume I de Castelló

'En aquestes classes penso demostrar la inutilitat del valencià', sol dir els primers dies de classe el professor Francisco Javier González Darder a l'assignatura de Didàctica de la Llengua i de la Literatura Espanyoles. I durant el curs, les agressions lingüístiques s'accentuen més i més. Ho ha explicat a VilaWeb Àlbar Carceller, estudiant de tercer, que, arran de la polèmica campanya promoguda pel PP contra els professors, ha esclatat i ha decidit d'esbombar el cas. Ell va haver de suportar les classes de González Darder l'any passat. Fonts del professorat de la mateixa universitat han confirmat a VilaWeb que ja fa tres o quatre anys, pel cap baix, que un bon nombre d'estudiants es queixen tant al rectorat com als altres professors de l'actitud gens pedagògica, arrogant i excloent de González Darder. Les queixes, tanmateix, acaben en no res.

'No hi havia res a fer, no s'hi podia discutir. Li vaig parlar de Fuster i em va dir que era un mediocre, que estudiar valencià era absurd i que parlar-lo a les institucions públiques era una ofensa; cada dia deixava anar algun atac frontal al valencià.'

'Vaig preguntar-li per què dedicava aquelles hores de classe a fer adoctrinament pur i em va acusar de "perroflauta" i de pancatalanista'

Llegiu la notícia ací.
Més informació

Castelló es mobilitza contra l'adoctrinament espanyolista d'un professor de la UJI

La UJI no actuarà de moment contra el professor que humilia el català

Enquesta que González Darder reparteix el primer dia de classe. Cliqueu ací per veure-la

Opinió Contundent de Jaume Fullana: La campanya del PP ens fa reviure l'època de Franco

STEPV portarà a la fiscalia de menors la campanya del PP contra els professors

Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4100014/2...

Més sobre Espanyolisme/republicanisme francès (455)