Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Barça i la Plataforma per la Llengua publiquen una guia d’acollida lingüística al món de l’esport

Vilaweb 19-Mar-2013

Dimarts 19.03.2013 06:00

El Barça i la Plataforma per la Llengua publiquen una guia d’acollida lingüística al món de l’esport

Amb anècdotes i casos personals d'alguns esportistes de renom

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

'Destacar el paper fonamental de la llengua catalana en l'acollida a través del l'esport', és l'objectiu de la guia Amb el català, xuta i gooool! (pdf), que avui han presentat la Plataforma per la Llengua i la Fundació Futbol Club Barcelona. Es tracta de la primera publicació que parla del paper del català en l'acollida lingüística en el món de l'esport i que posa a l'abast recursos i eines per fer-ho possible. Compta amb el suport de periodistes esportius com Joaquim Maria Puyal, Antoni Bassas i Enric López Vilalta i amb anècdotes d'ex-jugadors com Andrey Xepkin, Gaby Cairo i Eusebio Sacristán.

La guia posa per escrit tota una sèrie de criteris que ja s'estan utilitzant des de fa temps en els projectes que de la Fundació FCBarcelona duu a terme a Catalunya, així com en els tallers pràctics d'acollida lingüística que realitza la Plataforma per la Llengua i que busquen fer propostes per millorar la integració i la cohesió a través de la gestió lingüística.

La guia s'adreça a tres actors diferents implicats de manera decisiva en l'acollida i en la promoció de l'ús del català –els educadors i entrenadors, els usuaris i beneficiaris i les famílies– i els dóna eines, mecanismes i raonaments, amb l'objectiu de fomentar l'ús de la llengua catalana entre els joves que comencen a practicar qualsevol esport. També inclou un apartat de recursos a l'entorn de l'esport, la inclusió social i la llengua catalana.

La guia es distribuirà a través de les federacions esportives i les escoles de formació esportiva, i vol arribar als educadors i als entrenadors, als esportistes i beneficiaris de l'esport i, també a les famílies, subratllant tant els valors de l'esport com les possibilitats socials que ofereix el català.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4096560/2...

Més sobre Llengua i esport (81)