Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Abraçada dels centres educatius en defensa de l'ensenyament en valencià

Diari El Punt Avui - Ausiàs Bermell. País Valencià 8-Mar-2013

Abraçada dels centres educatius en defensa de l'ensenyament en valencià
La conselleria d'Educació incompleix la sentència del TSJ respecte al canvi de línia de les escoles de Picassent i Xirivella
08/03/13 10:08 - País Valencià - Ausiàs Bermell
[Enllaçats per la llengua a l'escola Jaume I de Catarroja. Foto: EL PUNT AVUI.]
Enllaçats per la llengua a l'escola Jaume I de Catarroja. Foto: EL PUNT AVUI.
1 2 3
Notícies de ...

Picassent
Xirivella
Castelló de la Plana
Catarroja
València

Les comunitats educatives de les universitats públiques valencianes, dels instituts i de les escoles, van abraçar ahir simbòlicament els seus centres dins de la primera acció de la campanya “Enllaçats per la llengua”, integrada per 18 entitats valencianes.

Segons Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana i un dels portaveus de la campanya “aquesta és la nostra resposta col·lectiva i cívica als atacs per degoteig que tant el Ministeri d'Educació com de la conselleria d'Educació, estan fent respecte als programes d'ensenyament en valencià”. Així mateix, Vicent Moreno ha explicitat que “lamentem profundament que la conselleria d'Educació estiga entrebancant el que s'aprova als consells escolars dels centres”.

Les abraçades han servit també, per exigir a la conselleria d'Educació, que acate les sentències que s'hi dicten al TSJ respecte de les línies en valencià. Des de la Conselleria d'Educació ja es va declarar públicament el 18 de febrer, quan es va fer pública la resolució a favor de l'ensenyament en valencià per a l'escola Rei en Jaume de Xirivella, que les acataria.

No ha estat així, ja va haver una primera sentència del TSJ el 26 de desembre de 2011, que obligava a l'administració educativa valenciana a redactar la resolució que atorgava al col·legi Sant Cristòfol Màrtir de Picassent un canvi de línia a ensenyament en valencià i li donava a la Conselleria d'Educació un mes per a fer-ho. A hores d'ara l'administració educativa valenciana encara no ha emés cap resolució i el col·legi Sant Cristòfol Màrtir de Picassent no ha rebut cap notificació al respecte.

Pel que fa a la resolució del TSJ respecte a l'escola Rei en Jaume de Xirivella, el tribunal va fallar en el mateix sentit i la Conselleria té un termini fins al 19 de març per acatar la sentència i emetre una resolució de canvi de línia d'ensenyament a valencià.

És així com s'evidencia que la conselleria d'Educació està incomplint i no acatant les resolucions del Tribunal Superior de Justícia valencià respecte a aquest tema.
Darrera actualització ( Divendres, 8 de març del 2013 10:09 )
Diari El Punt Avui - Ausiàs Bermell. País Valencià

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Incompliment de lleis del català (210)

Destacats