Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Projecció de dos curtmetratges a Vilafamés

La Veu del País Valencià 26-Feb-2013

Dimarts, 26 de febrer a les 00:00h Cultura

Plana Alta > Millars > País Valencià
Projecció de dos curtmetratges a Vilafamés
'Els faixares de Portell de Morella' i '7.000 anys de ceràmica' encisaren al públic
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós

Com estava previst, este cap de setmana es van projectar, amb bona assistència de públic, dos curtmetratges a Vilafamés. Els treballs, basats en temes bastant significatius per a le comarques castellonenques, eren 'Els faixares de Portell de Morella' de l'any 1990, i de '7.000 anys de ceràmica' (1.992), produccions de Longi Gil i Joan M. Ahis, documentals que malgrat el temps continuen aportant-nos dades interessants.

Vilafamés
URL curta

Etiquetes
Cinema
El primer curt ens mostra com nasqué la tradició de les faixes a Portell. Naix a partir de l’establiment de la fabrica Giner, a finals del segle XIX, i sobre la base de la mà d´obra de les dones i el comerç portat pels homes arreu de tota Espanya. Sens dubte, els testimonis dels darrers venedors de faixes són ja les úniques veus que resten d’aquella experiència, que es transforma quan a meitat del segle XX les dones van introduir els telers, puix la faixa deixà de ser emprada com a vestimenta.

Per la seua part, '7.000 anys de ceràmica' fa un recorregut des de la prehistòria fins els Anys 90. Tot açò, amb testimonis i explicacions de Carme Olaria, del patriarca de l’arqueologia d’aquestes terres, el ja desaparegut Sr. Francesc Esteve, o de Ferran Arasa, entre d'altres. També es pot escoltar el testimoni d’alguns artesans, i tot això amb filmacions molt significades de ceràmica artística, en especial de Reial d’Alcora, d’Onda o de Ribesalbes.

Amb aquesta activitat s’enceta el calendari d’iniciatives per al poble de l’Associació d’ Amics del Casc Antic de Vilafamés.

Vicent Álvarez, President de AACAV
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/973/proje...

Més sobre Documentals (43)

Destacats