Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Jordi Porta, investit honoris causa per la UAB

Vilaweb 20-Feb-2013Dimecres 20.02.2013 06:00

Jordi Porta, investit honoris causa per la UAB

El president d'Unescocat i ex-president d'Òmnium, considerat un referent de les ciències socials a Catalunya

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Jordi Porta, president d'Unescocat, ex-president d'Òmnium Cultural i ex-director de la Fundació Jaume Bofill, serà investit avui doctor honoris causa de la UAB a proposta de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia. La cerimònia es farà a migdia a la sala d'actes del Rectorat. Porta, gran impulsor de les ciències socials a Catalunya, ha estat també una persona estretament vinculada a aquesta universitat.

L'acte començarà, com és tradicional, amb la lectura de l'acta de nomenament per part de la secretària general de la UAB, Judith Solé, i la presentació del doctorand per part del seu padrí, el catedràtic de ciència política Josep Maria Vallès.

A continuació, el rector de la UAB, Ferran Sancho, lliurarà el diploma i la medalla al nou doctor i aquest oferirà la seva lliçó magistral. L'acte finalitzarà amb l'actuació del Cor de Cambra de la UAB i la intervenció del rector.

Un referent de les ciències socials

Porta (Barcelona, 1936) es va llicenciar en Filosofia per la UB i va realitzar els seus estudis de postgrau a la Université de Paris Ouest - Nanterre. Poc després, el 1971, va accedir a la direcció de la Fundació Jaume Bofill, que va ocupar fins al 2001. Es tracta d'una organització dedicada a afavorir el progrés del coneixement donant suport a l'educació mitjançant diferents iniciatives –estudis, trobades, recerques, etc. La seva aportació ha estat especialment destacada en el camp de les ciències socials, sobretot a les ciències polítiques i la sociologia. La fundació, a més, va donar un suport intens a la creació de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, el 1985.

La col·laboració de Porta amb la UAB va continuar amb la seva incorporació al Consell Social entre 1992 i 1998 i amb el seu nomenament com a Síndic de Greuges, càrrec que va desenvolupar entre el 2000 i el 2009.

A més, el nou doctor honoris causa va ser president d'Òmnium Cultural entre el 2002 i el 2010, any en que va assumir la presidència del Centre UNESCO de Catalunya o Unescocat, institució creada com a referent de la UNESCO a Catalunya. El 2010 també li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Porta ha presidit altres entitats, com ara la Fundació Enciclopèdia Catalana, la Coordinadora Catalana de Fundacions o la Plataforma Cristianisme Segle XXI, i ha estat membre dels consells editorials del diari Avui i d'Edicions 62. Entre les seves obres publicades, destaquen Anys de referència (1997) i El català, ara o mai (2005).
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4086474/2...

Més sobre Figures i personatges (1155)