Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Premis Gaudí

El Singular Digital 4-Feb-2013

Política
04/02/2013
Premis Gaudí
Crítiques a Candela Peña per la seva actitud amb el català
No va parlar en la llengua del país als premis Gaudí, va ironitzar amb el cinema "catal•là", i es va negar a aplaudir el discurs de Montserrat Carulla
Nerea Rodríguez
Candela Peña va revolucionar ahir a la nit les xarxes socials com a conseqüència de la seva actitud amb el català durant la gala dels Premis Gaudí. En primer lloc, l'actriu, nascuda a Gavà, va fer en castellà el discurs d’agraïment per haver rebut el guardó com a millor actriu secundària pel seu paper a “Una pistola en cada mà”, de Cesc Gay.

A més, Peña va finalitzar la seva intervenció donant les gràcies a Gay per la seva “rentrée en el cinema en ‘catal·là’”, marcant l’ela geminada amb un to clarament irònic. L'actriu tampoc va aplaudir el discurs de Montserrat Carulla, qui es va definir en el seu parlament al rebre el premi Gaudí d’honor com a “actriu, catalana i independentista”.

Totes aquestes actituds van revolucionar les xarxes socials, especialment Twitter, on el periodista i historiador Toni Soler es va queixar: “La Candela Pena és de les que diu ‘català’ com si tots portéssim barretina fins a les celles”. D’altra banda, l'actriu Txe Arana va apuntar: "La sevillana Celia Rico, encantadora parlant en català, cosa que no ha fet Candela sent actriu i de Gavà".
El Singular Digital

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Espanyolisme/republicanisme francès (455)