Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La UV i l'AVL preparen una jornada dedicada al filòleg Josep Giner i Marco

La Veu del País Valencià 21-Gen-2013

Dilluns, 21 de gener a les 00:00h Cultura

País Valencià
La UV i l'AVL preparen una jornada dedicada al filòleg Josep Giner i Marco
Fou coautor amb Francesc Ferrer Pastor, del 'Diccionari de la rima'
Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Universitat de València celebraran el pròxim dia 1 de març, a l’aula magna de la Nau, una jornada dedicada a l’insigne filòleg valencià Josep Giner i Marco (1912-1997), amb motiu del centenari del seu naixement.

Josep Giner Marco
Arxiu
URL curta

Etiquetes
Llengua
RadactaVeu / València

El programa, coordinat per l’acadèmic Emili Casanova, comptarà amb la presència de destacats professors i estudiosos de la trajectòria i l’obra de Giner, considerat com un dels filòlegs més significats en la dignificació i difusió del valencià.

Entre els participants de la jornada cal destacar els professor Antoni Ferrando (AVL-UV-IEC), Josep Climent (IES Cid-OUC), Abelard Saragossà (UV), Xavier Ferré (URV), Jordi Colomina (AVL-UA), Vicent Pitarch (UJI-IEC) i Emili Casanova (AVL-UV), entre altres.

Josep Giner i Marco fou coautor, amb Francesc Ferrer Pastor, del Diccionari de la rima, i un dels màxims col·laboradors de Joan Coromines, Nicolau Primitiu, Enric Valor i Vicent Sorribes en diverses tasques lexicogràfiques, onomàstiques, gramaticals i culturals.

Per assistir a la jornada, els interessats podran formalitzar en breu la inscripció a través de la pàgina web de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, on també trobaran el programa general amb l’horari de les ponències.
La Veu del País Valencià

Origen


http://www.laveupv.com/noticia/409/la-uv...

Més sobre Figures i personatges (1155)