Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Alguns treballadors del TNC protesten contra les retallades parlant en castellà

Vilaweb 21-Gen-2013

Dilluns 21.01.2013 06:00

Alguns treballadors del TNC protesten contra les retallades parlant en castellà

Uns altres treballadors neguen que la decisió sigui majoritària

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

'A partir d'avui dia 20-1-2013 els treballadors del Teatre Nacional de Catalunya, en protesta pel desmantellament de la cultura catalana, faran ús preferent del castellà. Preguem disculpin les molèsties. Gràcies.' Són els cartells amb què es van trobar ahir els qui assistien al TNC. Però l'impacte d'aquesta notícia fou ràpidament respost mitjançant Twitter per tot de treballadors del TNC que deien que aquesta protesta no havia estat pas aprovada en assemblea i que no representava la majoria dels treballadors del teatre.

Un assistent al teatre, Marc Gimferrer, explicava a VilaWeb què s'havia trobat quan havia anat al TNC: 'Quan he anat a comprar les entrades a taquilla m'han parlat en castellà i a l'entrada de la sala l'acomodador també. M'ha dit: "A su izquierda"; li he demanat: "A l'esquerra?", i m'ha repetit: "Sí, a su izquierda." M'ha sobtat'.

Aquests són els piulets d'alguns treballadors que s'oposen a aquesta protesta i que recorden que ni la segueix la majoria de treballadors ni ha estat aprovada per l'assemblea:

Sóc treballadora d @teatrenacional la proposta de parlar només en castellà no es va aprovar en assemblea, no representa tots els treballadors

— Gemma Casas (@gemma_casas) gener 20, 2013

@dvallespi @magdaminguet estem treballant per esmenar aquest malentès provocat per uns pocs. Defensem la cultura i el català!

— Isaias Fanlo (@isaiasfanlo) gener 20, 2013

Sóc treballadora del TNC, la proposta de parlar nomes en castellà no es va aprovar en assemblea i no representa els treballadors del teatre

— mimi (@mireiamassague) gener 20, 2013

@vilaweb Treballo al TNC, la proposta de parlar en castellà no es va aprovar en assemblea i no representa els treballadors del teatre.

— Romina Paps (@RominaPaps) gener 20, 2013Aquesta protesta, que es fa sense indicar-ne la representativitat ni els convocants, arriba després de saber-se que el consell d'administració del TNC té pensat d'aplicar diverses mesures de resultes de la baixada de consum de teatre i la previsible disminució d'ajuts institucionals per a enguany.

Ahir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, no va confirmar ni desmentir que una de les mesures sigui tancar la sala Tallers, com s'ha dit aquests dies, però sí que va admetre que se sospesaven diverses mesures per afrontar les conseqüències de la pèrdua d'espectadors i d'ingressos. Mascarell va subratllar que l'objectiu era acabar l'any sense dèficit i ajustar-se a l'assignació pressupostària d'enguany, i que l'augment de l'IVA cultural havia 'fet molt de mal'. Fos com fos, va dir que encara no havia rebut formalment cap proposta del consell i que s'esperaria a fer-ne cap valoració.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4075736/2...

Més sobre Espanyolisme/republicanisme francès (455)