Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Anna Lizaran, la millor actriu, persona, bèstia, amiga i dona

Vilaweb 15-Gen-2013

Dimarts 15.01.2013 06:00

Anna Lizaran, la millor actriu, persona, bèstia, amiga i dona

El món teatral acomiada l'actriu, una de les grans i més estimades del teatre català, en un acte emotiu i brillant

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Feia temps que no es trobava bé, fins el punt d'abandonar els assajos de 'La Bête' al Teatre Nacional de Catalunya, però només feia una setmana que li havien diagnosticat el càncer. A molts companys de professió, aquesta desaparició sobtada d'Anna Lizaran se'ls notava a la cara, ahir, durant la cerimònia que va acomiadar l'actriu. Centenars d'amics, família i companys de l'escena teatral van fer un adéu emotiu i brillant a Anna Lizaran, una de les grans del teatre català, la gran del Lliure.

El tanatori de les Corts va quedar petit perquè van ser diversos centenars de persones les que van assistir a la cerimònia de comiat, que va començar amb música de Sílvia Pérez Cruz, 'Plora amb mi'. La periodista Elisenda Roca va conduir l'acte, marcat per les paraules d'elogi cap a l'actriu.

El periodista Josep Lluís Merlos, nebot de l'actriu, va glossar la persona de l'Anna Lizaran, i en va destacar la bondat. Va dir que ella sempre deia que la gent es toqués, que la vida eren quatre dies, i va demanar als assistents que s'abracessin i es fessin un petó. I va explicat un grapat d'anècdotes, que sumades a les del director teatral Sergi Belbel i a l'actor Jordi Bosc, van arrencar els somriures dels asssistents.

Belbel va dir de Lizaran que era la millor actriu, persona, bèstia, amiga i dona, i va recordar que era la reina dels renecs. Emocionat va deixar anar: 'El teatre i la vida sense tu seran una bona merrrrda.' Jordi Bosch va animar tothom a dedicar un fort aplaudiment a Lizaran.

A la cerimònia també es va sentir música interpretada per altres familiars de l'actriu: Maria Florida, reneboda, va tocar la serenata 'Sonati de la rosa' d'Eduard Toldrà amb el violí, i la seva neboda Muntsa Sità va interpretar 'El cant dels ocells'. Marina Rossell va cantar 'La Mare de Déu quan era xiqueta'. L'acte es va acabar amb un recull de fotografies i imatges de Lizaran en diferents actuacions. De fons sonava 'Un núvol blanc', de Lluís Llach.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4074011/2...

Més sobre Figures i personatges (1155)