Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Ignasi Garcia: “Cal respectar escrupolosament el dret ciutadà a viure en valencià”.

Vilaweb 11-Gen-2013

Divendres 11.01.2013 12:42

Ignasi Garcia: “Cal respectar escrupolosament el dret ciutadà a viure en valencià”.

El secretari local del BLOC lamenta "els darrers incidents que s'han fet públics, que denoten una manca de respecte a la nostra llengua i, sobretot, als dret que assisteix la ciutadania a poder-se expressar en valencià".

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Ignasi Garcia, Secretari Local del BLOC a Castelló, ha exigit “respecte pel dret de tots els ciutadans i les ciutadanes a viure
plenament en valencià. Darrerament, hem conegut diversos casos que s'han fet públics on, per part de treballadors públics o de persones que han de prestar serveis a la ciutadania, s'ha menystingut el dret ciutadà a expressar-se en valencià; aquesta situació és inacceptable i va en contra de la legalitat vigent”

El representant del BLOC-Compromís ha explicat que “no es tracta només de respecte a la nostra llengua, es tracta de respectar les lleis de què ens hem dotat per tal de conviure, lleis que garanteixen els drets de les persones que volen viure en valencià. Les actituds de menyspreu cap al valencià són, doncs, actituds de menyspreu per la llei i per la convivència”.

Finalment, Ignasi Garcia ha demanat “que des de les institucions es faça acomplir la legalitat en aquesta matèria, fet que per desgràcia en moltes ocasions no passa. Ara, gràcies als mitjans digitals i a les xarxes socials, ens assabentem de casos que abans potser restaven en l'àmbit privat; però allò cert és que falta molt per assolir un grau de mínima normalització en l'ús del valencià, i des del BLOC-Compromís seguirem treballant per aconseguir-la”.

Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/4073091/2...

Més sobre Incompliment de lleis del català (210)

Destacats