Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Teatre Nacional serà escenari d'un gran homenatge a l'activista Martí Gasull

El Singular Digital 10-Gen-2013

Política
10/01/2013
Plataforma per la llengua
El Teatre Nacional serà escenari d'un gran homenatge a l'activista Martí Gasull
El dirigent de Plataforma per la Llengua mort en accident de muntanya a l'Himàlaia serà el protagonista d'un acte dimarts, presentat per Mònica Terribas
Lluís Bou
El Teatre Nacional de Catalunya serà dimarts vinent l'escenari d'un gran homenatge a l'activista per la llengua Martí Gasull, que va morir el 23 de setembre en un accident de muntanya a l'Himàlaia. L'acte serà presentat per la periodista Mònica Terribas i reunirà representants polítics i de la societat civil.

L'homenatge està organitzat per la Plataforma per la Llengua, entitat de la qual Martí Gasull en va ser fundador. Repassarà la contribució de Gasull en la defensa del català, i el seu compromís de país, en un moment transcendental de la història de Catalunya. Gasull també era un reconegut independentista, que no ha pogut veure complert el seu somni.

El dirigent de la Plataforma per la Llengua va morir a conseqüència d'una allau en un campament al peu del Manaslu (Nepal). La notícia va causar una gran commoció a Catalunya perquè Gasull era una persona molt estimada per la seva abnegada lluita per la llengua i la nació catalanes. Després de la seva mort, la Generalitat li va atorgar la creu de Sant Jordi de la Generalitat a títol pòstum.
El Singular Digital

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Figures i personatges (1155)