Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Rafel Torres s’oferí a fer el discurs

Diari de Balears - Antoni Pol 29-Dec-2012

Balears | Part Forana
Rafel Torres s’oferí a fer el discurs
L’Obra Cultural rebutja modificar els plans i permetre que el batle d’Inca pronunciàs el manifest de la festa de l’Estendard. Del Partit Popular, tan sols hi va assistir l’expresident Cristòfol Soler
Antoni Pol | 29/12/2012 | Vistes: 306 vegades

Puntuada amb 0 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles

El batle d'Inca, Rafel Torres (PP), s'oferí a llegir el manifest que tradicionalment es pronuncia en acabar la celebració de la festa de l'Estendard. Finalment, Torres -ni cap altre regidor de l'Ajuntament del PP- no assistí a l'acte que commemora l'arribada i la instauració de la cultura catalana a Mallorca.

Dijous horabaixa -segons el relat dels protagonistes-, Rafel Torres va trucar a la presidenta de la delegació de l'Obra d'Inca (Antònia Fornés) i li digué: "Si no us ha de crear cap conflicte, i atès que enguany no hi ha una persona concreta que llegeixi el discurs final de la festa de l'Estendard, jo puc venir i llegir-lo". Fornés li respongué: "Enguany el discurs han de llegir-lo els socis.

Sobre crear cap conflicte, l'heu creat vosaltres [referint-se a les mocions de suport al català que el PP d'Inca ha rebutjat al llarg de l'any]. "Ni l'hem convidat ni hem impedit que vingués, ni ell ni ningú", va indicar ahir Antònia Fornés. "Jo hi hauria anat ben tranquil", digué Torres també ahir. Ni el batle ni la presidenta de l'Obra no volgueren afegir llenya a la topada del dia anterior.

Cal assenyalar, així mateix, que l'OCB no hi havia invitat enguany els regidors de l'equip de govern (PP). En edicions anteriors, hi assistien la responsable de Cultura, (que al final de l'acte llegia un discurs, però no el més important) i la també edil Rosa Tarragó, que hi acudia per conviccions ideològiques. Aquest any no hi van anar ni l'una ni l'altra. Sí que hi havia, en canvi, l'expresident del Govern i membre de la junta local del PP d'Inca Cristòfol Soler. També s'hi deixaren veure regidors del PSOE i del PSM, i el diputat Antoni Alorda.

Els socis, protagonistes

Tres socis de la delegació inquera de l'OCB llegiren, doncs, el manifest. Les polítiques del Partit Popular dirigides a arraconar la llengua i la necessitat de defensar-la centraren les intervencions.

El coordinador de l'Obra també encoratjà els dos centenars de persones que presenciaren l'acte a mantenir la cultura i la llengua pròpia. Així mateix, recordà que enguany fins a 44 municipis de Mallorca, més que en cap altra ocasió, han celebrat la festa de l'Estendard.
Diari de Balears - Antoni Pol

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/r...

Més sobre Obra Cultural Balear - Xarxa per la llengua, la cultura i el país (331)