Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Banc de Continguts de Cultura Popular es presenta dimecres a Vic

Nació Digital 26-Nov-2012


Cultura
Osona.com | Actualitzat el 26/11/2012 a les 16:25h
El Banc de Continguts de Cultura Popular es presenta dimecres a Vic
Una iniciativa impulsada per la Generalitat, les entitats i l'ACPG
El Banc de Continguts de Cultura Popular, una inciativa informativa de difusió de l'associacionisme cultural català que han impulsat l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG) i l’Ens de Comunicació Associativa (ECA), amb el suport del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, es presenta el proper dimecres, dia 28, en un acte a l'Ateneu La Central (19:30 h), de Vic, obert a totes les entitats de cultura popular de la comarca.

L’acte comptarà amb la presència del president de l’ECA i de l'ACPG, respectivament, Antoni Carné i Alfons Udina, entre d’altres representants de les entitats organitzadores, amb l’objectiu de donar difusió a les activitats de les entitats de cultura popular i associacionisme, tan arrelats arreu del nostre territori. També hi serà representada la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat.

El Banc de Continguts de Cultura Popular (BCCP) és una eina telemàtica totalment gratuïta i d’accés públic per a qualsevol mitjà de comunicació. Actualment, més de 125 mitjans de de premsa gratuïta i de pagament, mitjans digitals i ràdio i televisió hi participen.

El Banc presenta la novetat de poder segmentar les notícies no solament per temàtiques i tipus de notícia, sinó també per territoris de Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià i Andorra, facilitant així la tasca dels periodistes a l’hora de trobar informació local i d’interès per al seu mitjà.

Les categories temàtiques disponibles són: Dansa, Folklore viu, Llengua i literatura, Música, Teatre i cinema, Presentacions, fires i cursos, i Altres esdeveniments. Al mateix temps, l'eina també permet fer una cerca en funció del tipus de notícia, on es poden trobar entrevistes, notícies d’actualitat, opinió, reportatges i notes de premsa. D’aquesta manera, els mitjans poden trobar allò que millor s’adapti a les seves necessitats.

El Banc incorpora un ús cooperatiu, en la mesura que són els propis mitjans els qui poden aportar una informació que és compartida per la resta, afavorint així la màxima difusió de les activitats de la cultura popular catalana, d'una forma accessible, directa i a l'abast de tots els mitjans, per petits que siguin.

Nació Digital

Origen


http://www.naciodigital.cat/noticia/4930...

Més sobre Glosadors - Cultura tradicional (136)

Destacats