Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

100 pel·lícules en català a l'Auditori d'Alcúdia

ANL Ajuntament d'Alcúdia 6-Nov-2012

Diumenge qui ve, 11 de novembre a les 18 hores, a l'Auditori d'Alcúdia es projectarà la pel·lícula 'A Roma amb amor' del director Woody Allen.

Aquesta serà la pel·lícula que farà 100 de les estrenades en català a l'Auditori d'ençà que s'hi va començar a exhibir cinema dia 9 de maig del 2004.

Ha estat una bona collita de pel·lícules en català que suposen el 46,73 % del total; en castellà se n'han fetes 114. Això tenint en compte la falta de versions en català de moltes de les pel·lícules que s'estrenen.

El criteri de l'Auditori sempre ha estat d'exhibir les pel·lícules que trobaven més interessants en català si n'hi havia versió. S'ha complert fins ara amb l'única excepció d'Intocable' de final de temporada passada per mor de diferents circumstàncies.

D'aquestes 100 pel·lícules se n'han estrenades 90 al cinema comercial i altres 10 que només s'han estrenat al cinema escolar, no comptam els documentals que durant diverses temporades també s'hi van exhibir.

Tota aquesta activitat ha comportat que 21.112 persones hagin anat a l'Auditori a veure cinema en català, 11.475 al cinema comercial i la resta, 9.637,al cinema escolar.

Es podria millorar percentatge si des de Barcelona s'aconseguia que es doblassin més pel·lícules que fins ara. La nova llei del cinema 20/2010, de 7 de juliol, de la Generalitat pareixia que obria una encletxa que no s'ha concretat aquesta darrera legislatura.

Aquestes dades s'han d'inscriure dins el marc de l'exhibició de cinema a Mallorca. En un cartell presentat al CONVIT 2N CONGRÉS DE SERVEIS LINGÜÍSTICS DE TERRITORIS DE PARLA CATALANA presentàrem les dades d'exhibició de cinema a Mallorca des del 16 al 29 de gener del 2009. Eren les següents:

-13 cinemes: 9 multisales i 4 d'una sala
-78 sales (en 4 es va exhibir cinema en català)
-128 còpies, de les quals 35 haurien pogut ser en català (27%), 4 d'aquestes es varen exhibir en català (3,13%)
-5193 sessions, 950 (18,29%) haurien pogut ser en català, finalment ho varen ser 4 (0,077%)
CAP MULTISALA VA FER AQUESTES DUES SETMANES CAP PEL·LÍCULA EN CATALÀ

Les dades actuals molt probablement són pitjors.


Si voleu veure el pòster el teniu a:

http://www.normalitzacio.cat/adjunts/documents/posterconvit.pdf

Si voleu més informació de la pel·lícula anau a l'adreça de baix:
ANL Ajuntament d'Alcúdia

Origen


http://www20.gencat.cat/portal/site/Llen...

Més sobre Cinema a Alcúdia (38)