Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Rahola denuncia el "servilisme cortesà lingüístic" a la reina

El Singular Digital 11-Jul-2012

Política
11/07/2012
21:35 h.
Rahola denuncia el "servilisme cortesà lingüístic" a la reina
La periodista critica que la vicepresidenta del govern no parli en català en un acte públic davant Sofia
Sense títol
La comunicadora Pilar Rahola ha denunciat avui el “servilisme cortesà lingüístic”, referint-se a l’acte del dècim aniversari de la comissió de protecció dels animals del Col•legi d’Advocats barceloní (Icab), que ha portat avui a Barcelona a la Reina Sofia.

També hi eren la vicepresidenta de la Generaritat, Joana Ortega, el president de l’Icab, Pedro Yúfera, i l’advocada i presidenta de la comissió, Magda Oranich. En declaracions al programa de Josep Cuní ‘8 al dia’, Rahola ha criticat que tant Ortega, com Yúfera, com Oranich han parlat la majora de l’acte en castellà.

Al final de l’acte, la periodista ha preguntat a Ortega per què no havia parlat en català i, segons Rahola, aquesta li ha respost que els de protocol de la Casa Reial li havien dit que ho havia de fer així. “La Reina representa un Estat plurilingüístic, en un acte públic jo hauria parlat en català”, ha sentenciat Rahola.

La periodista ha volgut matisar però que, tot i ser republicana, la Reina és la que millor li cau de la Casa Reial i ha desvelat que aquesta li ha reconegut que “els que amen els animals són millors persones”.

Sobre les mesures anunciades avui per Rajoy, la periodista ha assenyalat que “és absolutament injust, perquè pagarem els mateixos de sempre”, i ha criticat que “no hi ha cap mesura que ajudi a reactivar la economia”.

Per aquest motiu, ha afirmat que “alguna cosa ha gestionat malament Rajoy en aquests sis mesos”.
El Singular Digital

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Paraules i fets en la defensa del català (324)

Destacats