Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La Guàrdia Civil deté un maulet a Biniali que es negà a parlar-li en castellà

Diari de Balears - Ander Zurimendi 10-Jul-2012

Balears | Polí­tica
La Guàrdia Civil deté un maulet a Biniali que es negà a parlar-li en castellà
El jove interposà ahir una denúncia, davant el jutjat d’Inca, contra els agents que l’arrestaren. Els acusa de “maltractament físic i psicològic” durant les dues hores i mitja que passà als calabossos
Ander Zurimendi | 10/07/2012 | Vistes: 2057 vegades

Puntuada amb 4 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles

Dispositiu de la Guàrdia Civil a una concentració contra Bauzá a Artà. Foto: P. Bota.

La Guàrdia Civil detingué un jove de 18 anys la matinada de dissabte a diumenge per negar-se a contestar-li en castellà. L’arrestat, que és militant de Maulets, acabà passant la nit al quarter de la Guàrdia Civil d’Inca.

L’arrest tingué lloc devers les 4.30 hores de la matinada enmig de la revetla de Biniali. Els fets, però, no es limiten a la detenció. I és que el jove Enric A. denuncia que fou agredit per una colla de joves d’ideologia espanyolista, que l’haurien identificat com a independentista per la seva estètica. La víctima, de fet, els titllà com “un grup de brètols que arribà a Biniali amb actitud molt violenta”.

Enric A. va requerir assistència sanitària a causa dels cops rebuts a la cara i a altres llocs del cos. Així que es dirigí tot d’una a l’ambulància desplaçada fins a Biniali amb motiu de la revetla. Pocs minuts després, s’hi personaren diversos agents de la Guàrdia Civil, tot demanant pels incidents.

El jove assegura que els va relatar el que havia passat, però no li haurien fet cas. Quan el jove els va recriminar que no actuassin contra els agressors, els agents l’instaren a parlar en castellà. La negativa d’Enric A. n’hauria provocat la detenció, que el jove qualificava ahir de “molt violenta, amb cops i empentes contra la paret”.

Els agents se l’endugueren detingut devers les 5.00 hores de la matinada i el traslladaren a la caserna de la Guàrdia Civil ubicada a Inca. Hi passà dues hores i mitja, fins que fou amollat entorn de les 07.35 hores del matí de diumenge.

Enric A. fou alliberat sense haver de declarar davant el jutge de guàrdia, fet pel qual no ha estat imputat de cap delicte de desordre públic (com inicialment es temia).

Ara bé, que encara no li hagi estat notificada cap imputació o multa econòmica no significa que no li pugui arribar en els propers dies.

El jove, en tot cas, decidí ahir mateix contraatacar i interposà, l’horabaixa, una denúncia contra la Guàrdia Civil al jutjat d’Inca. L’escrit no està individualitzat contra cap agent, ja que no els pot identificar.

Acompanyat pel seu misser i altres companys de Maulets (entitat a la qual milita el jove i que la setmana passada es rebatejà com a Arran), Enric A. denuncià ahir que la detenció “fou il·legal”.

A més a més, revelà haver patit “maltractaments físics i psicològics per part d’aquests agents de la Guàrdia Civil”. L’arrestat, de fet, assegurà ahir que el continuaren amenaçant i copejant “tant dins del vehicle policial com als calabossos de la caserna d’Inca”.

Enric A. ampliarà el relat de la seva detenció avui mateix en el marc de la concentració convocada per Arran per denunciar aquests fets. La cita és a les 18 hores davant la Delegació del Govern. Amb el seu arrest, ja són 53 els joves afectats per casos policials i judicials d’ençà que es despertà l’onada de protestes en contra de les retallades del PP al català i l’estat del benestar.
Diari de Balears - Ander Zurimendi

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/g...

Més sobre Maltractaments per motivacions lingüístiques (61)

Destacats