Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

“Volien que besàs una bandera espanyola i cridàs ¡viva el rey!”

Diari de Balears - Ander Zurimendi 11-Jul-2012

Balears | Polí­tica
“Volien que besàs una bandera espanyola i cridàs ¡viva el rey!”
El jove Enric Alcover, detingut en la revetla de Biniali després de negar-se a parlar en castellà, denuncia maltractament dins el quarter de la Guàrdia Civil
Ander Zurimendi | 11/07/2012 | Vistes: 1461 vegades

Puntuada amb 4 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles

Una cinquantena d’amics, familiars i militants d’Arran es concentraren ahir horabaixa davant la Delegació de Govern.

L’independentista detingut dissabte de matinada a Biniali, Enric Alcover, revelà ahir els patiments físics i psicològics que denuncia haver sofert per part de la Guàrdia Civil.

Alcover, concretament, assegurà que els “sis o set” guàrdies que eren a la sala intentaren obligar-lo a besar una bandera espanyola, tot i que ell s’hi negà rotundament. De fet, l’haurien amenaçat amb “una pena major” si no feia una besada a la rojigualda.

Segons la versió d’aquest al·lot de 18 anys, un altre guàrdia civil que també era a la sala, cridant viva el rey, provà que el jove l’imitàs i cantàs un viva el rey. La negativa d’Alcover hauria provocat que el guàrdia li pegàs “quatre bufetades a la cara”.

El jove relata que la violència a petita intensitat, de fet, fou una constant durant l’arrest: “Quan em varen detenir, m’empenyeren contra una paret i m’emmanillaren entre cops, sense que jo m’hi resistís en cap moment”.
El trasllat dins el vehicle policial, així mateix, tampoc no fou tranquil per al detingut. “No em varen dir on anàvem i m’insultaven, dient que era un puto catalufo”.

Però els moments més durs per l’arrestat arribaren dins el quarter de la Guàrdia Civil d’Inca. “Feien befa de mi. Em varen humiliar”, conta. I a les peticions de besar la bandera i cridar viva el rey hauria seguit una altra situació surrealista: la presentació d’un document de càrrecs penals en què els guàrdies civils, suposadament, l’imputaven haver iniciat la baralla i insults contra l’autoritat.

El jove ho explica així: “Primer vingueren amb el document. Però no feia comptes signar-lo, perquè tot era fals. I resulta que al cap d’uns minuts em varen amollar”. Eren devers les 07.30 de diumenge al matí i el jove havia passat dues hores i mitja dins el calabós. “I a més a més, ni tan sols no em varen deixar telefonar a la meva família”, lamentava ahir.
Font: youtube.com

El jove afectat, però, no ha quedat de braços creuats. Dilluns horabaixa interposà una denúncia davant el Jutjat d’Inca, en la qual relata haver patit maltractament físic i psicològic. El jove, a més a més, rebé ahir el suport dels seus familiars (entre els quals, els pares), amics i amigues i companys de militància. Alcover, de fet, és militant d’Arran, el grup sorgit recentment del procés fusió entre Maulets i CAJEI.

Entorn d’una quarantena de persones es concentrà ahir horabaixa davant la Delegació de Govern per fer-li costat i criticar l’actuació policial.

Un portaveu d’Arran denuncià que el delegat, José María Rodríguez, “vol crear un clima de por a Mallorca, tal com ja féu a Bunyola”. Així mateix, el representant del col·lectiu demanà “la immediata retirada de Mallorca de les forces d’ocupació espanyoles”. Els manifestants, de fet, lluïen cartells amb la llegenda “Que se’n vagin”.
Diari de Balears - Ander Zurimendi

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/v...

Més sobre Maltractaments per motivacions lingüístiques (61)

Destacats