Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El president del Parlament Europeu respon en català a l'STEI-i

Diari de Balears - Efe 2-Jul-2012

Balears | Polí­tica
El president del Parlament Europeu respon en català a l'STEI-i
"Balears necessita ser rescatada per la Comissió Europea de les desigualtats lingüístiques", assegura el sindicat
Efe | 02/07/2012 | Vistes: 764 vegades

Puntuada amb 5 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles

Imatge de la delegació que acudí a Estrasburg per explicar la situació de la llengua pròpia de les Illes.

El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, ha respost en català una carta a l'escriptor Jaume Cabré. Ho ha fet en resposta a la visita que feren el passat dia 14 de juny el sindicat STEI-i i l'assemblea de professors de les Balears, per exposar a aquesta institució amb seu a Estrasburg els atacs a la llengua pròpia de les Illes que està duent a terme el Govern del PP amb les seves polítiques.

Els defensors de la llengua catalana, a més de comparèixer davant l'intergrup de minories ètniques i demanar que Schulz els rebés, van sol·licitar a Jaume Cabré que escrigués al president del Parlament per informar-lo de les seves peticions.

L'objectiu era traslladar a les autoritats europees que el Govern havia trencat el consens en matèria de normalització lingüística, provocant el que qualifiquen d'"etnocidi lingüístic", i denunciant l'incompliment de la carta europea de les llengües regionals i minoritàries en la reciprocitat de les recepcions de ràdios i televisions públiques que tenen la mateixa llengua.

Per al sindicat és significatiu que mentre l'Executiu balear que presideix José Ramón Bauzá escriu cartes "animant" els pares i els funcionaris a prescindir del català, Schulz s'ha manifestat a favor del respecte a totes les llengües.

Segons l'STEI-i, Balears necessita ser rescatada per la Comissió Europea de les desigualtats lingüístiques, ja que una de les dues llengües oficials, el català, es troba en situació d'inferioritat.
Diari de Balears - Efe

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/p...

Més sobre Oficialitat del català a Europa (Constitució Europea) (688)