└rea de normalitzaciˇ lingŘÝstica de l'Ajuntament d'Alc˙dia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Samsung Espanya veta el catalÓ als seus 'smartphones'

Diari Ara. Barcelona 26-Mar-2012

Samsung Espanya veta el catalÓ als seus 'smartphones'
El sistema operatiu Android incorpora l'opciˇ del catalÓ per defecte, per˛ els dispositius de la marca coreana distribu´ts a l'Estat no. El blog 'Ebreandroid' ha engegat una campanya de pressiˇ a Samsung Espanya a travÚs de les xarxes socials amb l'etiqueta '#androidcatalÓ'
ARA Barcelona | Actualitzada el 26/03/2012 14:15
Android inclou el catalÓ, per˛ els dispositius Samsung distribu´ts a Catalunya no. L'origen d'aquesta contradicciˇ rau en la delegaciˇ espanyola de la companyia coreana, Samsung Espanya, que segons ha pogut saber el blog Ebreandroid ha decidit explÝcitament vetar l'opciˇ idiomÓtica catalana als seus dispositius. Responsables de Samsung Corea, la seu principal de la companyia, han corroborat que "cada delegaciˇ internacional escull els idiomes de la zona on estÓ".

La jugada s'ha destapat grÓcies a les indagacions del blog Ebreandroid. DesprÚs de comprovar que l'actualitzaciˇ per a Samsung del sistema operatiu Ice Cream Sandwitch -la nova versiˇ d'Android anomenada 4.0 ICS- no inclou l'idioma catalÓ, malgrat que el sistema operatiu sÝ que la incorpora per defecte, els responsables del blog van decidir enviar una carta oberta a Samsung tradu´da al coreÓ. La resposta de la companyia assenyala com a ˙nic responsable del veto Samsung Espanya.

Un cop identificat l'origen del greuge, els impulsors d'aquest blog catalÓ especialitzat en Android han engegat una campanya de pressiˇ a Samsung Espanya a travÚs de les xarxes socials, per demanar a la delegaciˇ espanyola que incorpori el catalÓ entre les opcions idiomÓtiques.

El blog insta els usuaris a enviar un tuit al compte @Samsung_ES amb l'enllaš a una carta oberta a Samsung Espanya en quŔ es reclama la incorporaciˇ del catalÓ als seus dispositius: "Els usuaris d'Android catalans volem fer-vos arribar aix˛ http://kcy.me/7n5v #androidcatalÓ".
Diari Ara. Barcelona

Origen


http://www.ara.cat/xarxes/Samsung-Espany...

MÚs sobre Imposiciˇ del castellÓ/francŔs (165)