Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Vint eurodiputats impulsen una moció en defensa del català a les Illes

Vilaweb 24-Mar-2012

Dissabte 24.03.2012 11:01
Vint eurodiputats impulsen una moció en defensa del català a les Illes

Té el suport de diputats dels populars, dels socialistes, dels verds-independentistes i dels liberals

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF


Una vintena d'eurodiputats de formacions diferents impulsen una pregunta parlamentària (pdf) sobre la discriminació del català a la funció pública de les Illes. La iniciativa té el suport de diputats dels populars europeus, dels socialistes, del grup Verds-ALE i dels liberals europeus (ALDE). Dels populars destacan el Csaba Sógor i el László Tokés; dels socialistes, el Csaba Tabajdi; dels liberals, el Ramon Tremosa i el Carl Haglund; i dels Verds-ALE, l'Ana Miranda (BNG) i la Jill Evans.

Els eurodiputats consideren que la decisió de relegar el coneixement del català a un mèrit per accedir a la funció pública contravé la legislació europea de protecció de la diversitat lingüística i cultural. Per aquest fet els diputats populars, socialistes, liberals i verds ho han sol·licitat a la Comissió Europea i al Consell.

Segons el president d'ERC de Mallorca, Joan Lladó, 'és curiós que a Europa diputats de tots els grups entenen que la llengua d’un país ha de ser un requisit per accedir a l’administració d’aquest país'. És per això que Lladó considera que 'per sobre d’ideologies el nostre problema es diu estat espanyol'. També ha recordat que '339 disposicions obliguen a l’us de la llengua castellana mentre el català és relegat de l’administració, l’escola i els mitjans de comunicació'.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3997287/2...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)

Destacats