└rea de normalitzaciˇ lingŘÝstica de l'Ajuntament d'Alc˙dia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'oficialitat del catalÓ, principal objectiu de la visita de Mas a BrusselĚles

Vilaweb 21-Mar-2012

Dimecres 21.03.2012 06:00

L'oficialitat del catalÓ, principal objectiu de la visita de Mas a BrusselĚles

TambÚ parlarÓ amb el president del parlament europeu d'economia, del pla d'ajustament del dŔficit i la sortida de la crisi europea

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

El president Artur Mas va avui BrusselĚles per reunir-se amb el president del parlament europeu, Martin Schulz, i mirar de fer avanšar l'oficialitat del catalÓ a Europa. Cal recordar que Schultz s'ha declarat adesiara aliat del catalÓ i ha anunciat que sotmetria a debat i a votaciˇ l'oficialitat del catalÓ a l'Eurocambra.

Per˛, en l'ordre del dia de la reuniˇ, tambÚ hi ha l'agenda econ˛mica. Mas explicarÓ el seu pla d'ajustament pressupostari per tal de complir els objectius de dŔficit i intercanviarÓ amb Schulz la seva visiˇ dels plans per a sortir de la crisi financera i de deute europeu.

L'eurodiputat Ramon Tremosa, que acompanyarÓ el president en la reuniˇ, ha manifestat a VilaWeb que el compromÝs de Schulz amb el catalÓ era ferm i constant, en els seus discursos i en les reunions amb els diputats a BrusselĚles. Per aix˛ els eurodiputats catalans ja han demanat de reunir-se amb Martin Schulz per tractar de l'oficialitat del catalÓ, cosa que es farÓ d'aquÝ a poques setmanes, per˛ encara no hi ha dia concretat.

Mas tambÚ es reunirÓ amb els presidents de Roine-Alps i Llombardia i amb el ministre d'Estrangers de Baden-WŘrtemberg 'per fer sentir la veu' dels anomenats quatre motors d'Europa, institu´t el 1988. Artur Mas i els seus hom˛legs Jean-Jack Queyranne i Roberto Formigoni i el ministre Peter Friedrich presentaran plegats a l'Eurocambra les noves prioritats d'aquest organisme interregional.

Al vespre s'entrevistarÓ amb el president de Flandes, el dem˛crata-cristiÓ Kris Peeters, per obtenir informaciˇ de primera mÓ sobre la polÝtica flamenca.

Durant tota la jornada l'acompanyaran el secretari del govern, GermÓ Gordˇ, el secretari dĺAfers Exteriors, SenŔn Florensa, i el delegat del govern a la UE, Joan Prat.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3996331/2...

MÚs sobre Oficialitat del catalÓ a Europa (Constituciˇ Europea) (688)