Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'oficialitat del català, principal objectiu de la visita de Mas a Brussel·les

Vilaweb 21-Mar-2012

Dimecres 21.03.2012 06:00

L'oficialitat del català, principal objectiu de la visita de Mas a Brussel·les

També parlarà amb el president del parlament europeu d'economia, del pla d'ajustament del dèficit i la sortida de la crisi europea

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

El president Artur Mas va avui Brussel·les per reunir-se amb el president del parlament europeu, Martin Schulz, i mirar de fer avançar l'oficialitat del català a Europa. Cal recordar que Schultz s'ha declarat adesiara aliat del català i ha anunciat que sotmetria a debat i a votació l'oficialitat del català a l'Eurocambra.

Però, en l'ordre del dia de la reunió, també hi ha l'agenda econòmica. Mas explicarà el seu pla d'ajustament pressupostari per tal de complir els objectius de dèficit i intercanviarà amb Schulz la seva visió dels plans per a sortir de la crisi financera i de deute europeu.

L'eurodiputat Ramon Tremosa, que acompanyarà el president en la reunió, ha manifestat a VilaWeb que el compromís de Schulz amb el català era ferm i constant, en els seus discursos i en les reunions amb els diputats a Brussel·les. Per això els eurodiputats catalans ja han demanat de reunir-se amb Martin Schulz per tractar de l'oficialitat del català, cosa que es farà d'aquí a poques setmanes, però encara no hi ha dia concretat.

Mas també es reunirà amb els presidents de Roine-Alps i Llombardia i amb el ministre d'Estrangers de Baden-Würtemberg 'per fer sentir la veu' dels anomenats quatre motors d'Europa, instituït el 1988. Artur Mas i els seus homòlegs Jean-Jack Queyranne i Roberto Formigoni i el ministre Peter Friedrich presentaran plegats a l'Eurocambra les noves prioritats d'aquest organisme interregional.

Al vespre s'entrevistarà amb el president de Flandes, el demòcrata-cristià Kris Peeters, per obtenir informació de primera mà sobre la política flamenca.

Durant tota la jornada l'acompanyaran el secretari del govern, Germà Gordó, el secretari d’Afers Exteriors, Senèn Florensa, i el delegat del govern a la UE, Joan Prat.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3996331/2...

Més sobre Oficialitat del català a Europa (Constitució Europea) (688)