Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L’OCB demana al PP que se sumi al 25-M

Diari de Balears - Cristina Polls 11-Mar-2012

Balears | Polí­tica
L’OCB demana al PP que se sumi al 25-M
L’entitat vol que hi participi la gent que ha votat els populars i que se sent ofesa, molesta i incòmoda. La manifestació a favor de la llengua partirà de la plaça d’Espanya a les 18 hores i anirà fins al Consolat
Cristina Polls | 11/03/2012 | Vistes: 351 vegades

Puntuada amb 5 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles

L'Obra Cultural Balear (OCB) animà ahir els votants i els militants del Partit Popular que se sentin "ofesos, molestos i incòmodes" per la política lingüística de José Ramón Bauzá que es manifestin diumenge 25 de març a favor de la llengua pròpia.

El coordinador de l'OCB, Tomeu Martí, assegurà que la protesta pot ser un espai "per expressar-se i fer una crida comuna". Martí insistí que "no és una manifestació d'esquerres ni de dretes, sinó de la societat civil. Vol ser l'expressió de la majoria social que està a favor de la nostra llengua".

La marxa, que es durà a terme d'aquí a dues setmanes, partirà a les 18 hores de la plaça d'Espanya de Palma i passarà pel carrer dels Oms, la Rambla, el carrer de la Riera, Unió, el Born, Antoni Maura i el passeig Sagrera, per arribar finalment al Consolat de Mar. L'OCB ha convocat la mobilització amb el suport del Consell de la Societat Civil de Mallorca que aplega una cinquantena d'entitats, sota el lema: "Sí a la nostra llengua".

El coordinador de l'OCB enumerà alguns dels múltiples motius pels quals es convoca aquesta acció de protesta: "Volem que es retorni el consens lingüístic, que es retiri l'avantprojecte que modifica la Llei d'accés a la funció pública i volem donar suport a l'escola en català".

El president de l'OCB, Jaume Mateu, explicà durant la roda de premsa d'ahir a Can Alcover que la manifestació "només serà per la llengua i pel manteniment del català i la gent que estima Mallorca". "Cal juntar esforços i per això fem una crida molt àmplia per demanar que Bauzá retorni el consens, perquè les qüestions lingüístiques són troncals", segons Mateu, qui apuntà que "per damunt dels interessos polítics hi ha els de país".

Mateu també defensà una vegada més que "per ser funcionari cal tenir els coneixements que calguin de la llengua pròpia", recordà. Per escalfar motors amb vista a la marxa, l'OCB ha organitzat un seguit d'activitats i xerrades prèvies a la mobilització. La idea sorgí arran de l'èxit de les assemblees per la llengua fetes a Inca i a Manacor. La majoria de poblacions de Mallorca organitzaran mobilitzacions (concentracions, manifestacions, assemblees...), emmarcades en el programa d'actes "Tot Mallorca diu sí a la nostra llengua". Alguns ja varen començar divendres i la resta continuaran fins divendres 23 de març. Els illencs residents a Barcelona organitzaran, a més, una xerrada per donar a conèixer la situació lingüística de l'Arxipèlag. L'entitat espera anar sumant adhesions de diferents entitats i associacions en els pròxims dies i poder dur a terme un gran clam en contra de la política lingüística de Bauzá amb tota la societat civil.
Diari de Balears - Cristina Polls

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/l...

Més sobre Obra Cultural Balear - Xarxa per la llengua, la cultura i el país (331)