Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Èric Bertran triomfa al Marroc

El Singular Digital 18-Feb-2012

Política
18/02/2012
13:30 h.
Èric Bertran triomfa al Marroc
L'autor d''Èric i l'Exèrcit del fènix' és rebut amb visques a Catalunya i al Barça en el congrés del Partit de la Modernitat
Sense títol
L'autor d''Èric i l'Exèrcit del fènix' i ara president de Nous Catalans Joves, Èric Bertran, ha estat acollit amb visques a Catalunya i al Barça durant la seva intervenció en el congrés del Partit de l'Autenticitat i la Modernitat del Marroc, a la qual va assistir com a convidat.

Entre forts aplaudiments Èric Bertran va saludar en àrab i amazigh, l'idioma dels denominats berebers. I els hi va dir que els saludaria també en català, "perquè és la llengua de Catalunya" i està orgullós de parlar-la amb ells, gest també molt aplaudit pels marroquins. "Bon dia a tothom!" va afegir, mentre alguns assistents es van aixecar i van posar a cridar "Visca el Barça i Visca Catalunya".

Bertran va explicar al congrés, celebrat a Bouznika, que a Catalunya hi ha 250.000 catalans d'orígen marroquí i que CDC, a qui està vinculat Nous Catalans Joves, treballa per a la convivència i per construir un país en llibertat i igualtat d'oportunitats.

Entre aplaudiments crits de visca Catalunya, Bertran va sortir del recinte acompanyat per dos diputats del PAM interessats en viatjar properament a Barcelona per establir contactes, i per joves i adults que volien fer-se fotografies amb ell com a record.

L'any 2004, quan tenia 14 anys, Èric Bertran va ser acusat de terrorista per haver demanat l'etiquetatge en català a unes empreses sota el nom de la seva pàgina web l'Exèrcit del Fènix, inspirada en els llibres de Harry Potter.
El Singular Digital

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Jove de Lloret davant l'Audiència Nacional (89)

Destacats