Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L'OCB redueix la plantilla i reforça el voluntariat

Diari de Balears - Enric Borràs 6-Feb-2012

Balears | Ciutat
L'OCB redueix la plantilla i reforça el voluntariat
La crisi econòmica i els impagaments de les institucions duen l’entitat a quedar amb quatre dels catorze treballadors que tenia l’any passat. La campanya per fer socis nous ja n’ha aplegat uns 600
Enric Borràs | 06/02/2012 | Vistes: 198 vegades

Puntuada amb 5 estrelles de 5
Puntua-la amb 1 estrelles
Puntua-la amb 2 estrelles
Puntua-la amb 3 estrelles
Puntua-la amb 4 estrelles
Puntua-la amb 5 estrelles

AppleMark
L'entitat gaudeix d'un important suport popular. De fet, els voluntaris sempre n'han estat una part fonamental. Foto: T. Ayuga.

L'Obra Cultural Balear (OCB) afronta la crisi econòmica i el Govern del PP reforçant el voluntariat i estrenyent-se el cinturó.
Segons el coordinador, Tomeu Martí, l'OCB ha engegat una campanya per fer socis nous que ja n'ha aplegat devers 600 en tres mesos. D'altra banda, però, l'entitat s'ha vist obligada a retallar la seva estructura. Si l'any passat tenia catorze treballadors contractats, enguany tan sols n'hi quedaran quatre.
Martí explica que la direcció s'ha vist obligada a prendre aquestes mesures perquè entre el Govern, els consells i els ajuntaments els deuen prop de mig milió d'euros. Davant d'aquest deute, avisa que, "com qualsevol altre proveïdor", duran les institucions als tribunals si continuen sense pagar. Però a això cal sumar-hi una subvenció de 130.000 euros que el Consell de Mallorca ja havia aprovat i que va suspendre quan les activitats ja s'havien fet i just faltava pagar-les.
Tot plegat deixa l'OCB en una situació complicada però que no l'aturarà, assegura Martí. Can Alcover, per exemple, continuarà obert i realitzant activitats, que sobretot prepara el voluntariat. De fet, el coordinador assegura que, malgrat la reducció de la part professional, a partir d'aquí es plantegen "com créixer". Les feines que segur que prosseguiran en mans de treballadors contractats són les relacionades amb l'administració i la gestió. "Són funcions que requereixen seguiment i continuïtat, de manera que difícilment les poden dur a terme just voluntaris", admet Martí.
Les oficines de l'OCB també continuaran obertes tot el dia, encara que canviaran de lloc. Ara són al carrer Pare Bartomeu Pou, però és previst que aviat es traslladin a un local situat devora de la plaça de Toros. Martí explica que els faran un "preu especial" pel lloguer, precisament, com una aportació per garantir la feina de l'entitat. "Era una oferta difícilment millorable", reconeix, i manté el silenci sobre les característiques i la situació exacta de la nova seu.
Precisament la direcció de l'OCB confia en la feina i les aportacions dels seus membres i dels simpatitzants per tirar endavant, tal com s'ha fet fins ara. Martí constata que hi ha hagut un augment de voluntaris, en part per la campanya per fer socis nous, en part "perquè ara cal més que mai".
El coordinador de l'OCB preveu una etapa fosca, entre la crisi econòmica i les previsibles males relacions amb les institucions governades pel PP. "Potser ara no arribam al nivell de fa uns anys, però l'Obra continuarà sent una entitat molt potent", avisa Martí. "No deixarem de lluitar", afegeix.
Diari de Balears - Enric Borràs

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/l...

Més sobre Obra Cultural Balear - Xarxa per la llengua, la cultura i el país (331)