Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El ministre de l'Interior nega cap maltractament per parlar català

El Singular Digital 31-Gen-2012

Política
31/01/2012
18:17 h.
El ministre de l'Interior nega cap maltractament per parlar català
Fernández Diaz afirma que “la Guàrdia Civil a Catalunya i a la resta d'Espanya té un comportament exemplar"
Ministre Interior
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que la Guàrdia Civil "no va obligar en cap moment a expressar-se en castellà" a l'advocat barceloní que va denunciar haver estat insultat com a “polaco de mierda” i agredit amb una porra per un caporal de la Guàrdia Civil al pont aeri de l'Aeroport del Prat per parlar català.

Preguntat pel diputat de CiU Jordi Jané, Fernández Díaz ha afirmat que "no hi va haver cap maltractament físic" per part dels agents de la guàrdia civil ja que aquests "no portaven cap tipus de defensa".

Fernández Díaz també ha assegurat que “la Guàrdia Civil a Catalunya i a la resta d'Espanya té un comportament exemplar". Segons el ministre el lletrat "ha faltat a la veritat absolutament" ja que "la informació de la Guàrda Civil es mereix tota la credibilitat" i ha instat el convergent a creure-la.

Versió dels fets segons la Guàrdia Civil

Segons aquest cos policial, l'advocat denunciat "es va negar a complir la normativa de seguretat aeroportuària" en no voler ensenyar el document d’identitat i la targeta d’embarcament de manera que el vigilant de seguretat va haver de requerir la presència de la Guàrdia Civil, els quals van ser insultats en presència d'altres passatgers.

Aleshores va ser denunciat per una infracció de la llei de protecció de la seguretat ciutadana. En tot moment, segons els agents, “es va expressar en català, els guàrdies civils ni el van obligar ni li van indicar en cap moment que s'expressés en castellà. No hi va haver cap maltractament físic", ha asseverat.
El Singular Digital

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Insults/agressions per parlar català, insults per ser catalans (104)

Destacats