Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

La guàrdia civil barra el pas als diputats d'ERC i SI

Vilaweb 30-Gen-2012

Dilluns 30.01.2012 12:10
La guàrdia civil barra el pas als diputats d'ERC i SI

Volien entrar a la delegació del govern espanyol per demanar explicacions per l'agressió d'un guàrdia civil a un ciutadà per parlar català

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF


Diputats d'Esquerra i de Solidaritat s'han concentrat aquest matí davant la subdelegació del govern espanyol a Barcelona per mostrar el rebuig a l'agressió d'un guàrdia civil a un ciutadà per parlar català. Els diputats han volgut entrar a l'edifici per demanar explicacions, però la guàrdia civil els ha impedit el pas. El diputat al congrés espanyol per ERC Joan Tardà ha qualificat de 'lamentable' i 'inadmissible' que la delegació del govern espanyol no els hagi rebut.

A la concentració, hi han estat presents els diputats d'ERC al congrés espanyol, Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordià, i els diputats al parlament Alfons Lopez-Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell (SI) i Pere Bosch (ERC).

López-Tena s'ha dirigit als mitjans per demanar a la delegada del govern espanyol que investigui i sancioni els responsables de l'agressió i 'doni 'instruccions per tal que es respectin els drets lingüístics'.

Després de barrar-los el pas, els diputats s'han dirigit al registre de la delegació del govern espanyol, on han presentat una queixa per la vexació per part de la guàrdia civil a un ciutadà català. Concretament, ERC i SI denuncien 'les vexacions a ciutadans de Catalunya en l'exercici del seu dret a usar la llengua catalana amb els membres dels cossos i forces de seguretat de l'estat'. De la mateixa manera, ahir l'eurodiputat Ramon Tremosa va anunciar que presentaria una denúncia a la Comissió Europea pels mateixos fets, que van tenir lloc divendres a l'aeroport del Prat.

L'agredit, un advocat barceloní de 27 anys, va denunciar als mossos que havia estat vexat per dos guàrdies civil i que havia rebut cops amb un objecte contundent a les cuixes i diversos cops al cap mentre els agens li cridaven 'polaco de mierda' i li exigien que parlés en espanyol.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3977771/2...

Més sobre Insults/agressions per parlar català, insults per ser catalans (104)

Destacats