Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Jordi Pujol: 'L'actitud dels mossos fa mal al país'

Vilaweb 14-Gen-2012

Dissabte 14.01.2012 17:18

Jordi Pujol: 'L'actitud dels mossos fa mal al país'

També parla de la independència: no hi posa data però emplaça els catalans no

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

L'ex-president de la Generalitat Jordi Pujol ha afirmat avui en la trobada amb joves que ha organitzat Òmnium Cultural que l'actitud dels agents dels mossos d'esquadra que no parlen català com a part de la seva reivindicació contra les retallades 'és negativa perquè fa mal als mossos, al país i a vla Generalitat'.

'Quina mena de país és aquest si la policia diu que no utilitzarà la llengua pròpia, no una de les llengües nacionals, sinó la llengua pròpia del país?', ha dit. L'ex-president ha explicat que no es vol ficar en la reivindicació dels agents contra les retallades, però ha insistit que la instrumentalització de la llengua ha estat un error greu: 'crec que ha estat penós i molt desencertat, i al final no fa bé que hagin tingut aquesta actitud".

Ha recordat que crear la policia catalana va ser un dels grans objectius del seu govern i de Catalunya, sense trobar traves en l'oposició: 'va ser un dels grans objectius, no només del meu govern sinó sincerament de Catalunya en el seu conjunt'.

A més, ha defensat: 'els mossos són la policia de Catalunya, ha sortit bé i la gent no està queixosa del que ha estat i tenen valor simbòlic i de referència'. Per tant, ha dit, han d'encaixar amb els valors del país.

No posa data a la independència, però insta a no rendir-se

A l'esmorzar-col·loqui, de més de tres hores, Pujol ha tornat a reivindicar que Catalunya 'no pot seguir com ara', i que la independència és viable econòmicament. L'única dificultat, ha dit, passa per cohesionar la política i la societat catalanes.

No obstant això, no ha posat data per a la independència ni ha apostat per una fórmula per aconseguir-la, però ha insistit que no es pot continuar així amb Espanya i ha emplaçat els catalans a no rendir-se: 'ens volen ofegar, ens volen convertir en residuals'.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3971331/2...

Més sobre Espanyolisme/republicanisme francès (455)