Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els sindicats demanen que la comunicació dels Mossos sigui en castellà

El Singular Digital 13-Gen-2012

Societat
13/01/2012
12:20 h.
Els sindicats demanen que la comunicació dels Mossos sigui en castellà
Una quarantena de delegats sindicals del cos ocupen l’entrada de la comissaria de Plaça Espanya
Mossos d'Esquadra
Uns quaranta delegats sindicals dels Mossos d'Esquadra han ocupat aquest matí de forma indefinida el vestíbul de la comissaria de la plaça Espanya de Barcelona com a mesura de protesta per la rebaixa de les condicions laborals que denuncien que patiran els membres del cos.

Es tracta de delegats dels sindicats SPC, SME-CCOO i SAP-UGT. Entre les mesures els sindicats demanen als membres dels cos que utilitzin el castellà en les seves comunicacions internes com a senyal de protesta, un fet que el portaveu de SAP-UGT, Valentín Anadón, ha qualificat d'"històrica dins del cas".

Per altra banda, el portaveu de SME-CCOO, Antoni Castejón, ha assegurat que aquesta és "la primera de les mobilitzacions que vindran", mentre que el secretari general de SPC, David José, ha dit que l'objectiu d’aquesta asseguda és "començar les negociacions i que les retallades no vinguin imposades de manera unilateral".

Retirada del mòbil

A més d’aquestaacció, els Mossos han decidit com a mesura de protesta contra les retallades enviar massivament als seus superiors sol•licituds perquè el seu mòbil personal apel•lant a la llei de protecció de dades no figuri en la seva fitxa que hi ha a les comissaries, és a dir, que aquest “no estigui relacionat amb la feina”.

“La petició ha de ser massiva, ja que l’administració té l’obligació legal de donar resposta personalitzada a cada mosso”, avisa el document signat per tots els sindicats. I afegeixen “si ells no negocien, nosaltres no col•laborarem amb el nostre material”.
El Singular Digital

Origen


http://www.elsingulardigital.cat/cat/not...

Més sobre Espanyolisme/republicanisme francès (455)