Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El PSC assegura que sempre votarà a favor del català a la Unió Europea

Diari El Punt Avui - ACN. Barcelona 17-Nov-2011

El PSC assegura que sempre votarà a favor del català a la Unió Europea
Badia i Obiols atribueixen a “actituds electoralistes i partidistes” que no es pogués debatre al ple de l'Eurocambra
Dimecres es va considerar que l'oficialitat de la llengua no tenia relació amb el tema a discutir, l'adhesió de Croàcia
17/11/11 17:05 - Barcelona - ACN
[L'eurodiputat Raimon Obiols Foto: QUIM PUIG.]
L'eurodiputat Raimon Obiols Foto: QUIM PUIG.
1

Els diputats del PSC al Parlament Europeu, Maria Badia i Raimon Obiols, han assegurat aquest dijous que sempre han votat i votaran a favor del reconeixement oficial del català a la Unió Europea i han reclamat iniciatives conjuntes per aconseguir-ho. “Fins a la present legislatura, tots els diputats catalans al Parlament Europeu sempre hem liderat conjuntament iniciatives per aconseguir aquest objectiu, sense fer-ne un ús partidista”, ha argumentat Badia en un comunicat del PSC.

Aquest dimecres l'Eurocambra no va admetre que es debatís sobre aquesta qüestió aprofitant el ple sobre l'ingrés de Croàcia.

Els eurodiputats Ramon Tremosa, Raül Romeva i Oriol Junqueras van lamentar que “pressions d'última hora, molt possiblement dels dos grans partits espanyols”, el PP i el PSOE, haguessin aconseguit que no es voti a la comissió d'Exteriors del parlament una esmena que reclama incorporar el català com a llengua oficial aprofitant l'entrada de Croàcia a la UE.

En un comunicat conjunt, els tres eurodiputats indicaven que el veto havia arribat “justament” quan havien aconseguit reunir les signatures “per aconseguir que el vot fos nominal, fet que obliga a registrar públicament el sentit del vot de tots i cadascun dels diputats” de la comissió, on hi ha Raimon Obiols (PSC) i Alejo Vidal-Quadras (PP).

Els serveis jurídics del Parlament Europeu van rebutjar la votació de l'esmena en comissió perquè no té una relació directa amb l'informe (que és sobre l'adhesió de Croàcia a la UE), ni és de la competència de la Comissió d'Afers Exteriors.

És per això que Obiols ha alertat sobre la desinformació que ha aparegut al voltant d'aquest tema i ha afirmat que “per avançar en el combat pel reconeixement del català, cal actuar units políticament, i fer-ho d'una manera jurídicament solvent”.
Darrera actualització ( Dijous, 17 de novembre del 2011 17:08 )
Diari El Punt Avui - ACN. Barcelona

Origen


http://www.elpuntavui.cat/noticia/articl...

Més sobre Oficialitat del català a Europa (Constitució Europea) (688)