Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Tremosa, Junqueras i Romeva fan pinya per l'oficialitat del català a la UE

Vilaweb 24-Oct-2011

Dilluns 24.10.2011 18:03

Tremosa, Junqueras i Romeva fan pinya per l'oficialitat del català a la UE

Presenten una esmena per aprofitar el canvi de reglament per la incorporació del croat

Xarxes socials
Envia l'article
Imprimeix l'article
Converteix a PDF

Els eurodiputats de CiU, Ramon Tremosa; d'ERC, Oriol Junqueras, i d'ICV, Raül Romeva, han fet pinya novament per presentara una esmena conjunta per reclamar l'oficialitat del català a la Unió Europea, aprofitant la revisió dels tractats per l'adhesió de Croàcia, previst l'1 de juliol del 2013. Serà aleshores quan el croat entrarà com a llengua oficial de la Unió, la número vint-i-quatre, de les quals només la meitat tenen més parlants que no el català.

L'esmena, l'han presentada perqué s'inclogui en un informe de l'eurodiputat austríac socialista Hannes Swodoba, sobre els aspectes relacionats amb l'adhesió de Croàcia, que es debatrà les setmanes vinents.

Tremosa, Junqueras i Romeva han demanat al PSC i al PP que demanin als companys de partit europeus que donin suport a l'esmena. Amb tot, el grup socialista i el PP al congrés espanyol van tombar la proposta de resolució de CiU, ERC i ICV que instava a aprofitar el canvi de reglament lingüístic que deriva de l'adhesió de Croàcia a la Unió per reclamar l'oficialitat del català a les institucions europees.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3942122/2...

Més sobre Oficialitat del català a Europa (Constitució Europea) (688)

Destacats