Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Una trentena d'estudiants inicien l'estada a Andorra dins del Campus de la llengua catalana

Bon Dia - Agències 8-Ago-2011

Una trentena d'estudiants inicien l'estada a Andorra dins del Campus de la llengua catalana Imprimeix
Nacional - Societat
Escrit per Agències / Foto: J. A. G.
Dilluns 08, Agost de 2011 11:38

La trentena d’estudiants estrangers que participen en el Campus universitari de la llengua catalana han rebut la salutació oficial de les autoritats al vestíbul del Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria.

El codirector del campus, Joan Ramon Marina, va destacar que la llengua catalana es converteix per a molts joves que participen en aquesta iniciativa en una eina important per al seu futur, ja que molts orienten després la seva carrera professional en feines en què els és útil.
Marina va posar en relleu la participació en l’edició d’aquest any d’una estudiant de l’Iran, així com la presència d’alumnes dels Estats Units, encara que la majoria provenen dels països de l’Est. El campus l’organitzen de forma conjunta el Govern i l’Institut Ramon Llull (IRL). Després de la salutació es va inaugurar la mostra que celebra els deu anys de la iniciativa.
La mostra, que fa un repàs dels deu anys de celebració del campus, es va inaugurar al vestíbul del centre cultural lauredià. “El que hem pretès –va explicar Marina– és fer un recordatori dels estudiants que han passat per aquesta experiència i de les parròquies que hi han participat i fer-los un homenatge.” El codirector va manifestar que les persones vinculades al campus són “com una petita família” i ara “ens retrobem a través de les fotografies i els textos que ens han escrit diversos estudiants d’arreu del món”.
Marina va destacar que el campus promou el català “com una llengua de futur”. “Realment és una inversió de les institucions, però és veritat que alguns estudiants, gràcies al català, han pogut aconseguir feina”, va assenyalar. De fet, segons va comentar, els estudiants han pogut fer tasques en estudis d’arquitectura o estudis literaris, traduccions i feines en el món del turisme i l’hoteleria, “en què estan molt buscats”. “Se’ls obren més portes a Europa i l’Arc Mediterrani”, va afegir Marina.
A banda de la primera participació d’una estudiant de l’Iran, el campus ha comptat sobretot amb participants de Romania, Sèrbia, Montenegro, la República Txeca i els Estats Units. Precisament una estudiant d’aquest últim país, Elisabeth Porter, procedent de Washington, va comentar que el català és una llengua que la va començar a interessar després d’un viatge que va fer a Barcelona. “M’encantava Barcelona i vaig decidir continuar fent estudis de llengua i cultura catalanes. De fet, vull fer un doctorat de filosofia i estic pensant si el faig als Estats Units o a Barcelona”, va afegir.
Sobre el coneixement de l’existència del català al seu país, l’estudiant va comentar que a la seva universitat només “hi ha tres alumnes” però que per a ella “ha estat una oportunitat d’aprendre una cosa que és una mica inusual i m’agrada”.
Bon Dia - Agències

Origen


http://www.bondia.ad/index.php?option=co...

Més sobre Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra i altres estades lingüístiques al país (43)