Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El govern Balear continuarà a l'Institut Ramon Llull

Diari Avui - Europa Press. Artà 26-Jul-2011

El govern Balear continuarà a l'Institut Ramon Llull
El conseller d'Educació, Cultura i Universitats adverteix que caldrà estudiar com es fa efectiva la continuïtat en l'actual context de crisi
Rafael Bosch i el director de l'IRL, Vicenç Villatoro, inauguren el X Campus Universitari de la Llengua Catalana
25/07/11 22:14 - Artà - Agències
[El titular de Cultura balear, Rafael Bosch, i el director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villator, a la inauguració del X Campus Universitari de la Llengua Catalana, aquest dilluns a Artà Foto: EUROPA PRESS.]
El titular de Cultura balear, Rafael Bosch, i el director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villator, a la inauguració del X Campus Universitari de la Llengua Catalana, aquest dilluns a Artà Foto: EUROPA PRESS.
1

El nou govern de les Balears ha anunciat aquest dilluns que es mantindrà a l'Institut Ramon Llull (IRL), però ha advertit que caldrà estudiar com es fa efectiva aquesta continuïtat en l'actual context econòmic.

Així ho revelat el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, en l'acte d'inauguració del X Campus Universitari de la Llengua Catalana a Artà, acompanyat pel director de l'IRL, Vicenç Villatoro.

Tant el conseller com el director de la institució cultural han manifestat la seva voluntat de treballar conjuntament perquè les Illes Balears i Catalunya continuïn promocionant la cultura i la llengua a tot el món a través de l'institut.

En aquest sentit, Bosch ha assenyalat que “l'objectiu del govern és que les Illes Balears es mantinguin dins l'Institut Ramon Llull, tot i que la situació econòmica és complicada per a tots els governs autonòmics, i per tant s'haurà d'estudiar de quina manera es farà efectiva aquesta continuïtat”.

De la seva banda, Villatoro ha volgut agrair la presència del conseller a l'acte, ja que d'aquesta manera “visualitza el compromís polític del nou equip de govern amb l'IRL”, després que s'especulés que l'executiu de José Ramón Bauzá considerava sortir de la institució.

El director del Ramón Llull també ha donat la benvinguda als alumnes del campus universitari d'enguany, arribats aquest diumenge a Mallorca. Del 24 de juliol al 6 d'agost, una trentena d'estudiants provinent de 15 països d'arreu del món (Suècia, Equador, EUA, Croàcia, Sèrbia, Espanya, Regne Unit, Polònia, República Txeca, Itàlia, Montenegro, Alemanya, Iran, Rússia i Romania) participaran a les activitats que es portaran a terme a la Artà. Professors de totes les illes impartiran classes als alumnes sobre diferents temes, com història contemporània, botànica i literatura, entre d'altres. Gràcies als cursos de llengua i cultura i a la participació en un ampli ventall d'activitats culturals i de lleure, els estudiants milloren considerablement el seu coneixement de la llengua catalana. Els darrers dies del campus, del 7 al 13 d'agost, tindran lloc a Andorra.
Darrera actualització ( Dilluns, 25 de juliol del 2011 22:55 )
Diari Avui - Europa Press. Artà

Origen


http://www.avui.cat/noticia/article/5-cu...

Més sobre Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra i altres estades lingüístiques al país (43)