Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Campus Universitari de la Llengua Catalana compleix 10 anys

Institut Ramon Llull 4-Jul-2011

04-07-2011
El Campus Universitari de la Llengua Catalana compleix 10 anys
Alumnes i monitors a la IX edició del Campus
Alumnes i monitors a la IX edició del Campus
1
2
ZOOM

Hi participen personalitats com Joan Francesc López Casasnovas, Joaquim Maria Puyal o Joan Francesc Mira.
Alumnes i monitors a la IX edició del Campus
Zoom
Alumnes i monitors a la IX edició del Campus - IRL

El campus, organitzat per l’Institut Ramon Llull (IRL) i el Govern d’Andorra, arriba enguany a la seva 10a edició. Durant tres setmanes, una trentena d’estudiants universitaris de català de quinze països diferents compartiran coneixements i experiències a Artà (Illes Balears) i Sant Julià de Lòria (Andorra). En aquesta edició, hi haurà conferències de noms propis molt destacats dins la literatura i la cultura catalanes, com Joan Francesc López Casasnovas, Joaquim Maria Puyal, o Joan Francesc Mira.

Les dues primeres setmanes del campus (del 24 de juliol al 6 d’agost) els estudiants seran a Artà, i la darrera (del 7 al 13 d’agost) aniran a Andorra. El X Campus Universitari de la Llengua Catalana està organitzat conjuntament per l’Institut Ramon Llull i el Govern d’Andorra des de l’any 2003 (la primera edició del Campus, l’any 2002, fou organitzada pel govern de les Illes Balears amb el d’Andorra), i s’adreça a persones que estudien català a les universitats de fora del domini lingüístic. Gràcies als cursos de llengua i cultura i a la participació en un ampli ventall d’activitats culturals i de lleure, els estudiants milloren considerablement el seu coneixement de la llengua catalana.

Els alumnes, una trentena d’estudiants procedents d’universitats de 15 països d’arreu del món (Suècia, Equador, Estats Units, Croàcia, Sèrbia, Espanya, Regne Unit, Polònia, República Txeca, Itàlia, Montenegro, Alemanya, Iran, Rússia i Romania), arribaran el diumenge dia 24 de juliol a Mallorca i es reuniran a la seu de l’IRL, on se’ls farà una recepció de benvinguda abans de partir cap a Artà. El Campus s’inaugurarà oficialment el 25 de juliol, a l’Ajuntament d’Artà.

El contingut del campus s’articularà en cursos de llengua (al matí), cursos de cultura catalana (al migdia) i excursions, activitats de lleure, itineraris culturals, cultura popular i festes populars (les tardes, vespres i caps de setmana).

275 estudiants en 10 anys


El balanç d’aquests deu anys de campus no pot ser més positiu. Amb l’edició d’aquest any, hauran passat pel Campus un total de 275 estudiants procedents d’universitats d’arreu del món. Destaquen participacions en algunes edicions d’alumnes d’Estats Units, Rússia, Txèquia, Mèxic, Sèrbia, Croàcia, Estònia, Israel, Canadà i l’Índia. L’estada dels alumnes està parcialment subvencionada per l’IRL i el govern d’Andorra. La selecció dels estudiants té en compte el seu nivell acadèmic i també la diversitat de procedència geogràfica, ja que un dels objectius del campus és que els estudiants parlin sempre en català entre ells.

Durant aquests anys, han passat pel campus alguns alumnes que, posteriorment, han tingut recorregut en l’àmbit de la catalanística. Es podrien esmentar dos casos, però dos exemples són el serbi Danilo Draskovic, traductor a la seva llengua de Quim Monzó, o la romanesa Ana Kostadinovic, traductora de Josep Pla.
Institut Ramon Llull

Origen


http://www.llull.cat/_cat/_premsa/premsa...

Més sobre Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra i altres estades lingüístiques al país (43)