Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

10 anys del campus en català

Diari de Balears - Assumpta Bassa 14-Jul-2011

Balears | Part Forana
10 anys del campus en català
La trobada organitzada per l’Institut Ramon Llull i el Govern d’Andorra arriba a la desena edició. El balanç és positiu, ja que alguns alumnes han tingut un recorregut important
Assumpta Bassa | 14/07/2011 | Vistes: 113

Actualment puntuat amb 0 estrelles sobre 5
Puntua amb 1 estrelles
Puntua amb 2 estrelles
Puntua amb 3 estrelles
Puntua amb 4 estrelles
Puntua amb 5 estrelles

La trobada organitzada per l'Institut Ramon Llull i el Govern d'Andorra arriba a la desena edició.

Fins a 275 estudiants d'arreu del món han viscut, pensat i gaudit en català des de fa 10 anys. N'hi ha que han triat aquesta llengua perquè és "una llengua de passat, present i futur". D'altres ho han fet "pel seu so", perquè "és minoritària" o per "qüestions familiars o laborals". El cert és que aquests universitaris han demostrat que és viva i que es coneix a indrets com Estònia, Sèrbia, Mèxic, Israel, el Canada i l'Índia. El campus universitari de la llengua catalana, organitzat per l'Institut Ramon Llull i el Govern d'Andorra, arriba enguany, amb molta salut, a la desena edició.

Des de l'organització fan un balanç molt positiu de la iniciativa. Hi han passat molts d'estudiants que, posteriorment, han tingut un recorregut important en l'àmbit català, com el serbi Danilo Draskovic, traductor de Quim Monzó a la seva llengua, i la romanesa Ana Kostadinovic, traductora de Josep Pla. A més, les rondalles d'Alcover han estat traduïdes al romanès, txec i rus per Jana Vratnilova, Jaroslava Maresova i Anca Barbulescu.
Crida l'atenció els cas de Sanziana Nicolae, que arran de la seva participació al campus va anar un any a Barcelona a fer les pràctiques a un despatx d'arquitectes.

Enguany, el campus universitari es du a terme del 24 de juliol al 13 d'agost i durant les dues primeres setmanes els estudiants seran a Artà i la darrera aniran a Andorra. En aquest temps, una trentena d'estudiants universitaris de català de quinze països diferents compartiran coneixements i experiències. Cada any s'organitza un ampli programa perquè els estudiants puguin conèixer els costums i les festes de Mallorca. En aquesta edició hi ha conferències de noms destacats dins la literatura i la cultura catalanes, com Joan Francesc López Casasnovas, Joaquim Maria Puyal, Jordi Bilbeny i Joan Francesc Mira.

Arribada

Els alumnes arriben dia 24 de juliol i es reuniran a la seu de l'Institut Ramon Llull. L'endemà, però, s'inaugurarà de manera oficial a Artà. El contingut del campus s'articularà en cursos de llengua al matí, tallers de cultura catalana i excursions, activitats de lleure, activitats culturals, cultura popular i festes. Des de l'organització comenten que "la selecció dels estudiants té en compte el seu nivell acadèmic i la diversitat de procedència geogràfica, ja que un dels objectius és que parlin sempre en català". Gràcies a aquests cursos, els estudiants milloren el coneixement de la llengua catalana i porten aquest interès al seu país.
Diari de Balears - Assumpta Bassa

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/balears/1...

Més sobre Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra i altres estades lingüístiques al país (43)