Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Un vice-president de l'Eurocambra dóna suport a l'etiquetatge en català

Vilaweb 13-Jul-2011

Dimecres 13.07.2011 06:00

Un vice-president de l'Eurocambra dóna suport a l'etiquetatge en català

Lászlo Tökés, de la minoria hongaresa de Romania, ha qualificat Catalunya de 'model' per a altres minories europees · Ha donat suport a la campanya de Moritz

László Tökés, un dels catorze vicepresidents del Parlament Europeu, ha donat suport a la campanya a favor de l'etiquetatge en català que ha engegat la marca de cerveses Moritz. Tökés ha explicat el cas d'una cervesa de Transilvània que no pot etiquetar en hongarès i ha alertat que la Unió Europea 'a vegades és massa intolerant i s'oblida dels drets' de les minories.

La companyia Moritz va arribar ahir a Brusel·les amb un camió amb 736 ampolles de cervesa etiquetades en català, una per a cada europarlamentari. Aquesta va ser la particular acció de protesta d'aquesta empresa cervesera catalana contra la directiva que va aprovar l'Eurocambra, que obliga els estats membres a etiquetar els productes en una de les llengües oficials de la Unió Europea, entre les quals no hi ha el català perquè l'estat espanyol no ho fa possible. La campanya porta per nom: 'Beure una cervesa catalana és beure una cervesa europea'. 'No és un fet de caritat, és un fet de drets, de justícia i de visió de mercat', va subratllar l'eurodiputat Raül Romeva (ICV), que juntament amb Ramon Tremosa (CiU) va rebre la comitiva de Moritz. El director general de la cervesera, Albert Castellón, va assegurar que continuaran etiquetant en català perquè per als importadors 'l'idioma d'origen és un valor, no un defecte'.

La campanya ha fet el seu efecte: László Tökés també ha sortit de l'Eurocambra per rebre els representats de Moritz. El polític veu en Catalunya una referència en autogovern i ha assegurat que treballa amb els grups europeus representants de minories per lluitar conjuntament i aconseguir més autonomia. 'Lluitem per una situació d'integració que permeti a aquestes comunitats preservar la seva identitat' ha explicat.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/noticia/3909388/2...

Més sobre Etiquetatge (111)