Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Moritz envia cerveses etiquetades en català als eurodiputats

Diari Avui - Agències. Barcelona 6-Jul-2011

Moritz envia cerveses etiquetades en català als eurodiputats
La companyia reivindica el dret a utilitzar la llengua pròpia del país per etiquetar un producte que es distribueix a Catalunya
Les ampolles van acompanyades del lema ‘Beure una cervesa catalana és beure una cervesa europea'
06/07/11 16:52 - Barcelona - Agències
[Els eurodiputats rebran aquest missatge amb les cerveses que els envia Moritz Foto: AVUI.CAT.]
Els eurodiputats rebran aquest missatge amb les cerveses que els envia Moritz Foto: AVUI.CAT.
1
Notícies relacionades

L'Eurocambra obre la porta a imposar l'etiquetatge en castellà
Plataforma per la Llengua lamenta la normativa europea sobre l'etiquetatge

Notícies de ...

Barcelona

La companyia Moritz enviarà aquesta tarda un camió carregat de cerveses en direcció a Brussel·les. Les ampolles, una per a cadascun dels 736 eurodiputats, porten una targeta amb el lema Beure una cervesa catalana és veure una cervesa europa en català i anglès per defensar la llibertat d'etiquetar només en català.

Amb aquest gest, la cervesera barcelonina vol expressar el seu rebuig a la directiva aprovada aquest dimecres pel Parlament Europeu que posa en perill l'ús del català en els productes comercials al permetre a l'Estat que pugui impedir l'etiquetatge exclusiu en la llengua pròpia de Catalunya. Per això, les cerveses que rebran els parlamentaris van acompanyades d'una carta en què l'empresa reivindica el dret a etiquetar només en català.

El director general de Cerveses Moritz, Albert Castellón, ha destacat que des del primer moment la seva empresa “va tenir clar la llengua en què volia dirigir-se al consumidor”. “És lògic que un producte que es distribueix a Catalunya estigui etiquetat en català”, ha assegurat en declaracions citades per EFE.

La cervesera catalana va néixer l'any 1856 i, després de desaparèixer del mercat durant uns anys, va ser rellançada l'any 2004. Des d'aquell moment el segell Moritz ha apostat per l'etiquetatge exclusiu en català.

Per aquest motiu, l'any 2007 va rebre el Premi a la Normalització Lingüística en el món empresarial atorgat per Pimec. Així mateix, el 2010 va rebre el Premi Pompeu Fabra, que dóna reconeixement a les iniciatives destinades al foment de la llengua i la cultura catalanes.
Darrera actualització ( Dimecres, 6 de juliol del 2011 17:03 )
Diari Avui - Agències. Barcelona

Origen


http://www.avui.cat/noticia/article/2-so...

Més sobre Etiquetatge (111)