Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Saïda som tots

La Veu de Mallorca 5-Oct-2010

Saïda som tots
La veu, 05/10/2010 08:45:00
Dijous (10:00) se celebra la vista del judici kafkià que asseurà a la banqueta dels acusats la intèrpret marroquina que patí un cas flagrant de discriminació lingüística a mans, precisament, del guàrdia civil que ara l'acusa. Li demana 10.000 euros d'indemnització i altres 2.500 de multa. L'OCB demana a la societat civil que doni suport a Saïda.

Bartolomé del Amor, que així es diu l'agent de la Guàrdia Civil que, segons explicà Saïda Saadouki, li etzibà perles com ara "lo que me faltava, una mora catalanista" quan, en el seu primer dia de feina com a traductora per a la Guàrdia Civil, gosà de dirigir-s'hi en català. "'A mi me parece vergonzoso que seas de otro país y defiendas un idioma que ni siquiera existe, porque unos se lo han inventado y, encima, vienes tú a defenderlo! (...) Si quieres el catalán pues quedaté con él! (...) Sabes que aquí no hay nada que odiemos más como ese maldito idioma y posturas como la tuya!'.

Tanmateix, qui s'asseurà a la banqueta dels acusats el proper dijous a les 10:00 a les dependències de Via Alemanya no serà Del Amor, sinó Saïda, que fou denunicada per injúries per l'agent. Li exigeix 10.000 euros d'indemnització i 2.520 de multa, mentre que la Fiscalia demana 1.000 euros de multa i 1.440 de multa.

Cal recordar que el judici s'havia de celebrar el passat 14 de setembre, però s'hagué d'ajornar, segons es justificà des del sjutjets, per un problema en el sistema de videoconferència. Aquell dia es congregaren a les portes dels jutjats un nombrós grup de persones que volgueren donar suport a Saïda. Responien així a una crida de l'Obra Cultural Balear, que ha donat suport en tot moment a Saïda i que avui a través d'un comunicat ha demanat a la societat civil que el proper dijous es mobilitzi de nou en defensa dels drets lingüístics.
La Veu de Mallorca

Origen


http://www.laveudemallorca.cat/noticia/2...

Més sobre Insults/agressions per parlar català, insults per ser catalans (104)

Destacats