Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

L’Auditori tindrà una programació estable

Diari d'Andorra - Joan Antoni Guerrero. Andorra la Vella 15-Ago-2010

L’Auditori tindrà una programació estable
La titular de Cultura, Susanna Vela, anuncia que el ministeri de Cultura prepara un cicle propi per a la sala de concerts pública

* Currently 1.00/10
* 1
* 2
* 3
* 4
* 5
* 6
* 7
* 8
* 9
* 10

Mitja: 1.0/10 (1 vot) Galeria Fotos
Joan Antoni Guerrero - Andorra la Vella - 15/08/2010

El Govern a partir del 2011 es vol reactivar l'Auditori.
La ministra de Cultura, Susanna Vela, ha dit que l’Auditori Nacional, a Ordino, estrenarà l’any vinent una programació estable en la qual treballa actualment el departament de Promoció Cultural que dirigeix Joan Sans.

“S’està preparant una programació per a dinamitzar l’Auditori, que és el que calia fer”, ha dit Vela, tot afegint que “durant molts anys aquest escenari havia estat abandonat i sense una programació pròpia”.
Vela va explicar que “l’any que ve també està prevista una part del pressupost per a fer una sèrie de feines de condicionament de la sala que no farem amb els diners que tenim enguany”. Sobre la programació que s’està preparant va comentar que “s’hi està treballant i s’està acabant de tancar, però tot això, és clar, quedarà supeditat un altre cop al pressupost, perquè organitzar concerts i cicles de música també té un cost econòmic important; de totes maneres, crec que ens en podrem sortir”.
La ministra no va concretar el tipus de programació que s’està preparant ni si es rescatarà la línia de l’anterior Govern que havia deixat l’Auditori com a escenari per a fer intercanvis culturals amb ambaixades que plantegessin portar formacions dels seus països a actuar, com havia passat amb grups dels Estats Units, Àsia o el nord d’Europa, que van presentar-se a Andorra quan el ministeri de Cultura l’ocupava Juli Minoves, al mateix temps que assumia Afers Exteriors.
Susanna Vela assenyala que la programació podrà combinar tant grups de dins d’Andorra com de fora. “Penso que es poden fer les dues coses, es pot comptar amb la gent que treballa a Andor­ra i, evidentment, si hem de contractar artistes de fora haurem de treballar amb promotors de concerts, perquè nosaltres no en som”, va comentar la ministra sobre l’assumpte.
Després que l’any passat marqués una fita important en la pèrdua d’activitat, aquest any l’Auditori Nacional va pel mateix camí, atès que fora dels concerts que es faran pel Festival Internacional de Música Narciso Yepes, no ha servit més que per acollir algun acte oficial, com el lliurament del premi de les lletres catalanes Ramon Llull, a banda d’alguns concerts de formacions aficionades o exhibicions escolars.VELA DIU QUE LA LLEI CATALANA DE CINE "ÉS UNA OPORTUNITAT" MÉS QUE UN PROBLEMA

La ministra de Cultura, Susanna Vela, s’ha referit per primera vegada a la llei del cinema en català que ha estat aprovada pel parlament català i que ha originat un conflicte amb els distribuïdors, que han dit que deixaran de fer còpies en català, justament de les que arribaven a Andorra.
Vela creu que aquest anunci fet per les principals distribuïdores “no es complirà perquè és només una amenaça dels que vetllen pels seus interesos”. És més, per a la ministra de Cultura la llei del cinema que ha aprovat el Parlament de Catlaunya “és una oportunitat per al cinema en català” atès que, a parer seu, “garanteix el coneixement de la llengua” i “els mateixos distribuïdors se’n poden beneficiar, encara que potser ara no ho veuen”. La ministra considera que els distribuïdors que s’han oposat al doblatge en català “parlen sobre xifres que no sabem, diuen que no hi ha mercat per al cinema en català, però em pregunto como ho saben que no hi ha mercat si no hi ha cap estudi”. Vela creu que en aquesta qüestió cal esperar perquè “no crec que puguin anar contra l’interès general d’una comunitat lingüística com és la catalana”.

Diari d'Andorra - Joan Antoni Guerrero. Andorra la Vella

Origen


http://www.diariandorra.ad/index.php?opt...

Més sobre Política Lingüística Estat andorrà (72)

Destacats