Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

31 estudiants reben els diplomes de la novena edició del Campus universitari de la llengua catalana

Bon Dia 13-Ago-2010

31 estudiants reben els diplomes de la novena edició del Campus universitari de la llengua catalana Imprimeix
Nacional - Societat
Escrit per Agències/Foto: M.S.
Divendres 13, Agost de 2010 17:19


La novena edició del Campus universitari de la llengua catalana ha finalitzat aquest divendres a la Universitat d'Andorra (UdA) de Sant Julià de Lòria, amb el lliurament de diplomes a la trentana d'alumnes que hi han participat.

El 24 de juliol va començar la novena edició del Campus universitari de la llengua catalana, que organitza conjuntament l'Institut Ramon Llull amb el Govern d'Andorra. 31 estudiants de català de disset països diferents han gaudit enguany d'aquesta formació, que els ha portat dues setmanes a Mallorca, tres dies a Girona i una setmana al Principat d'Andorra. El campus té com a objectiu que els estudiants millorin el seu nivell de català, i també que entrin en contacte amb les diferents cultures i variants dialectals que existeixen en els diversos territoris de parla catalana. En aquest sentit el secretari d'Estat d'Ensenyament i Recerca, Joan Marc Miralles ha manifestat que 'la cultura catalana no és monolítica sinó que té diverses identitats'.

Aquest any Sant Julià de Lòria ha estat l'amfitriona i segons Miralles, també ho serà l'any que ve. L'acte de cloenda ha tingut lloc aquest divendres a la Universitat d'Andorra (UdA), i hi ha assistit el cònsol menor de la parròquia laurediana, Enric Sangrà; el rector de l'UdA, Daniel Bastida; i el director de l'àrea de llengua i universitats de l'Institut Ramon Llull, Andreu Bosch, que han lliurat els diplomes als estudiants. Acte seguit els participants del campus han regalat una planta als professors en senyal d'agraïment.

Els 31 estudiants s'han dividit en dos grups tenint en compte el nivell de català, segons ha explicat una de les professores, Jenny Vila, que ha destacat 'el nivell excel·lent' dels alumnes, i ha afegit que 'la majoria dominen quatre idiomes, i això es nota molt a l'hora de fer classes'. Vila ha assenyalat que és una experiència molt enriquidora, i que tant els alumnes com els professors aprenen moltes coses gràcies a l'intercanvi cultural que es genera durant els dies que dura el campus.

'He aprés moltes coses, com que el català pot ser una llengua franca entre trenta persones de països diferents', ha manifestat Ivana Ibicovich, de Sèrbia. De la seva banda Adina Levin, dels Estats Units ha expressat que 'abans em pensava que només hi havia una sola cultura catalana, però la veritat és que n'existeixen moltes'. Florent Bastide, de França ha destacat que aquest campus ha estat per ell 'una experiència única per descobrir tota la riquesa dels països catalans i la seva cultura'.
Bon Dia

Origen


http://www.bondia.ad/index.php?option=co...

Més sobre Campus Universitari de la Llengua Catalana Mallorca-Andorra i altres estades lingüístiques al país (43)