Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Els Baldiri Reixac reparteixen 19 premis a centres educatius del Camp i l'Ebre

El Punt. L'spluga de Francolí 31-Mai-2010

Els Baldiri Reixac reparteixen 19 premis a centres educatius del Camp i l'Ebre
La Fundació Lluís Carulla reconeix la tasca d'alumnes, professors i escoles dels països de parla catalana
31/05/10 02:00 - L'Espluga de Francolí - el puntemail protegit
[Acte d'entrega dels premis, ahir al matí, al Casal de l'Espluga de Francolí. Foto: DIMAS BALAGUER.]
Acte d'entrega dels premis, ahir al matí, al Casal de l'Espluga de Francolí. Foto: DIMAS BALAGUER.
1
Notícies de ...

* L'Espluga de Francolí
* Santa Coloma de Queralt
* Vinyols i els Arcs
* El Pla de Santa Maria
* La Selva del Camp
* Tarragona
* Solivella
* Montblanc
* Tortosa
* El Perelló
* Gandesa
* Anglès
* Valls
* Reus

La Fundació Lluís Carulla va entregar ahir els premis Baldiri Reixac en diferents categories als centres educatius dels països de parla catalana. L'acte d'aquesta 32a edició va tenir lloc al Casal de l'Espluga de Francolí. Van destacar les comarques del Tarragonès i el Baix Camp, amb cinc grups d'alumnes premiats a cadascuna. La Conca de Barberà, amb tres grups d'alumnes; l'Alt Camp, amb dos, i el Baix Ebre i la Terra Alta amb un grup a cada comarca també van rebre guardons. Demà al Palau de Pedralbes s'entregaran els premis a escoles i a professors, que també premiaran les nostres comarques.

El Casal de l'Espluga de Francolí va ser el marc ahir de l'entrega de premis Baldiri Reixac. En la categoria d'alumnes, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre van rebre catorze premis amb una dotació de 700 euros cadascun. Al Tarragonès es va reconèixer el treball dels alumnes de P3 i P4 de l'escola Olga Xirinacs, el dels alumnes de cinquè de primària de l'Escola de Pràctiques i els d'ESO de la Secció d'Estudis Secundaris Pont del Diable, tots tres de Tarragona. A Torredembarra es van premiar els estudiants d'ESO de l'institut Ramon de la Torre i Arnau Ribera, alumne de tercer d'ESO de l'institut Torredembarra pel seu treball Catalunya abans de la història.

Pel que fa al Baix Camp, a Reus es van guardonar els alumnes de primer i segon d'ESO de l'institut Baix Camp, els d'ESO i batxillerat del Gabriel i Ferrater i Anna Cortadelles, del mateix institut, pel seu treball El pes de la pluja. Es van guardonar també els alumnes de sisè de primària de l'escola Santa Caterina de Vinyols i els Arcs, i Miquel Massana, alumne de segon de batxillerat de l'institut Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp. En la categoria de mestres i professors es va premiar Enric Queralt per la seva obra Llegir més enllà de les lletres, un estudi pedagògic sobre la lectura amb propostes didàctiques per a mestres i educadors. La dotació d'aquest premi és de 6.000 euros per a l'autor i 3.000 més per a l'edició de l'obra.

A l'Alt Camp es van guardonar el treball dels alumnes de quart d'ESO del Cor de Maria de Valls i el de Sarai Anglès, estudiant de segon de batxillerat de l'institut Jaume Huguet. Anglès ha fet el treball Una joia d'Àfrica: els nens sahrauís. També es va donar el premi extraordinari 110 Anys d'Esport i Ciutadania, convocat amb la Fundació FC Barcelona i dotat amb 4.000 euros. Va recaure en la mestra Marta Amigó, de l'escola Sant Ramon del Pla de Santa Maria, per l'estudi Dóna'm la mà. Els escacs com a eina educativa.

Es van premiar, també, els alumnes de segon d'ESO dels instituts Martí l'Humà de Montblanc, Joan Amigó de l'Espluga i Joan Segura de Santa Coloma de Queralt. Se'ls ha concedit el premi per la Primera ruta literària dels alumnes de secundària de la Conca de Barberà.

La zona escolar rural de la comarca, a Solivella, va rebre un premi en la categoria d'escoles per la tasca que la mateixa fundació va definir com a «excel·lent, arrelada a l'entorn i amb activitats compartides i ben coordinades entre els centres». Aquest guardó estava dotat amb 3.300 euros. La mateixa dotació va tenir el premi de l'escola Puig Cavaller de Gandesa per la qualitat global en llengua i continguts. Del Baix Ebre es van premiar els alumnes de P5 de l'escola Jaume II del Perelló. Finalment, també es van premiar, amb una dotació de 3.000 euros, els professors Maria Josepa Altadill, Cèlia Porres, Alícia Gamundi i Laureà Ferré de Tortosa pel treball La marató de contes de l'Institut de l'Ebre: 10 anys de maratons. Es tracta d'un projecte amb diverses activitats que impliquen tota la comunitat educativa.
Darrera actualització ( Dilluns, 31 de maig del 2010 02:00 )
Publicat a

* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 31-05-2010 Pàgina 7


El Punt. L'spluga de Francolí